Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/05/2014

El concurs de música Maria Canals arriba a Vilanova

Enguany el concurs commemora el centenari del naixement de la pianista     Enguany el concurs commemora el centenari del naixement de la pianista

Divendres s'instal·larà un piano de cua a la plaça del Mercat per a tothom qui el vulgui tocar

Arriba a Vilanova el 60è Concurs Internacional de Música Maria Canals Barcelona, que enguany celebra el centenari del naixement de la pianista Maria Canals. Del 21 de març fins al 3 d'abril, Barcelona ha estat la capital mundial del piano. 88 pianistes de 26 nacionalitats seleccionats entre 170 inscrits han participat a les proves al Palau de la Música Catalana. Es tracta de l'únic concurs català que és membre de la Federació Mundial de Concursos de Música. Amb 60 anys d'història, és el degà dels concursos de música a Espanya, i el seu objectiu és divulgar la música i ajudar als joves intèrprets de música de tot el món a desenvolupar una carrera com a concertistes professionals. El concurs ofereix als guanyadors més de 80.000€ euros en premis i més de 40 concerts remunerats per tot el món.

A banda del concurs, entre gener i maig de 2014 s'han organitzat més de 200 activitats divulgatives i educatives al voltant del piano. L'"OFF Maria Canals" situa 36 pianos de cua en espais públics perquè tothom els pugui tocar, sota el lema "El Maria Canals portarà cua". Així, s'han pogut veure fins a 10 pianos de cua a disposició de qui els vulgui tocar al passeig de Gràcia, i també s'expandeix per diverses poblacions de Catalunya, a més de Madrid i Bilbao.

El Maria Canals porta cua a vilanova i la Geltrú aquest divendres, 23 de maig. De 13 a 17 h, davant la porta del mercat central, al carrer de Francesc Macià, s'instal·larà un piano de cua perquè tothom que vulgui el pugui tocar.
Durant les hores lectives hi haurà sessions divulgatives i participatives a les escoles de primària de la ciutat. De 17 a 20 h es faran actuacions d'alumnes de l'Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat. I al vespre, a les 20h, l'actuació final per tancar l'acció a Vilanova, a càrrec de la pianista Yoko Suzuki.

Més informació a www.mariacanals.cat© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00