Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/06/2014

Una cinquantena de persones participen a la Jornada sobre el Pla de Mobilitat de VNG

Un dels grups va fer l'itinerari en bicicleta    Un dels grups va fer l'itinerari en bicicleta

Es van crear quatre itineraris perquè la ciutadania fes les seves aportacions, de cara a elaborar futures propostes

Una cinquantena de persones van participar aquest dissabte als itineraris que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va organitzar al voltant de la redacció del nou Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUS).

L'objectiu dels itineraris era poder detectar a peu de carrer les oportunitat i mancances en la mobilitat a la ciutat. Per aquest motiu es va convocar als participants a una presentació de la prediagnosi, consultable al bloc del procés participatiu, després de la qual es van organitzar els grups per iniciar els 4 itineraris: a peu pel centre, a peu per baix a mar, en bicicleta i en transport públic.

Les persones que van optar per fer-lo en autobús van proposar, entre d'altres, millorar la freqüència de pas per tal de reduir els 30 minuts actuals, així com escurçar el recorregut que fa el bus per la façana marítima fins arribar al centre de la ciutat.
PMUS en bus
El grup que va fer l'itinerari en bicicleta va valorar molt positivament els carrers amb plataforma única del centre, que formen part de la zona de pacificació. Com a element de millora, la majoria va coincidir que calia connectar els carrils bicis existents.

Els itineraris a peu es van fer pel Centre Vila i pel Barri de Mar. En el primer dels recorreguts els participants van destacar com a més positiu els carrers de plataforma única i els carrers del nucli antic, i com a accions de millora les voreres estretes amb obstacles, els passos de vianants poc senyalitzats o la convivència entre bicicletes i vianants.

Pel que fa al recorregut pel Barri de Mar, els participants van mostrar opinions contradictòries sobre la façana marítima, però van destacar com a element més positius, en temes de mobilitat, el tram remodelat del passeig del Carme i de la rambla de la Pau. Els elements menys valorats van ser l'ocupació excessiva de terrasses, les voreres estretes i alguns passos sota via poc accessibles pels vianants.
PMUS a peu
El grup d'inscrits a la jornada de dissabte va ser molt heterogeni, amb representants d'entitats veïnals i de comerç, i gent de totes les edats que hi participava a títol individual. La regidora de Serveis Viaris i Mobilitat va destacar aquesta bona participació i va agrair la visió crítica i enriquidora que van fer els participants de la ciutat. "La jornada de dissabte va ser molt enriquidora, perquè tothom hi va participar de forma molt activa. Això ens va permetre detectar deficiències, però també saber veure les oportunitats que té la nostra ciutat en temes de mobilitat".

A partir d'ara, les aportacions de la ciutadania es recolliran en un informe que s'inclourà en la Diagnosi del PMUS i que complementarà els estudis quantitatius que s'han realitzat fins ara. "Poder disposar d'un pla de mobilitat ben elaborat representa un fet rellevant, sobre tot perquè és una eina de planejament de ciutat molt important".

El procés participatiu del PMUS continua obert, i la ciutadania pot seguir fer aportacions i comentaris a través del bloc del procés, de twiter @PMUS amb el hastag #VNGmobilitat, o Instagram.

Un cop finalitzada la Diagnosi es tornarà a demanar la col·laboració ciutadana en la fase d'elaboració de propostes. 

Fotografies de la Jornada
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00