Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/10/2015

L'associació Autisme amb futur busca voluntaris

El voluntariat ha d'estar disponible els dissabtes a la tarda       El voluntariat ha d'estar disponible els dissabtes a la tarda

Les persones que col·laboren amb l'associació organitzen activitats lúdiques, fomenten els jocs en grup i les relacions entre els nens i nenes afectats per autisme

Si fa unes setmanes era l'entitat Vilanova Actua qui feia una crida per captar persones voluntàries, ara ho fa l'associació Autisme amb Futur, que es va crear el 2012 i que en l'actualitat està formada per més de 30 famílies de les comarques del Garraf i Penedès amb fills diagnosticats amb Trastorn de l'Espectre Autista.

Aquesta entitat, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, treballa sabent que, amb l'atenció adequada, els seus fills i filles poden tenir un futur millor. Les seves activitats principals són el suport familiar, les xerrades informatives, la sensibilització i el voluntariat. En aquest sentit, ofereixen informació, orientació, una escola de famílies, activitats, tallers, sortides i sopars per donar suport i acompanyar altres famílies amb la mateixa situació, especialment les famílies que tot just comencen amb el diagnòstic, per fer-los sentir que no estan sols, que puguin conèixer altres famílies amb les que puguin compartir experiències i rebre informació sobre el TEA.
Pel que fa a les xerrades informatives i tallers pràctics, es destinen a la comunitat educativa (docents, professionals, agents socials i monitors), per tal que pugin compartir la seva experiència a les aules i disposar d'eines, coneixements i estratègies per entendre als infants amb autisme.
La part de sensibilització consisteix en fer difusió a la resta de la comunitat perquè es conegui la realitat de l'autisme mitjançant xerrades informatives i actes socials, com la Festa solidària per l'Autisme.

Però és justament en la part de voluntariat, de suport a les famílies, on l'entitat va més coixa. Els voluntaris i voluntàries que ara hi col·laboren (alguns d'ells estudiants en pràctiques) tenen estudis i/o experiències relacionades amb l'àmbit sociosanitari, encara que no és un requisit obligatori, ja que l'associació facilita formació gratuïta als voluntaris que, a més de funcionar com a centre de pràctiques.
El seu ajut és molt important, ja que s'encarreguen del servei de cangur, un espai on els voluntaris i voluntàries planifiquen activitats per dur a terme amb els nens i nenes mentre les seves famílies (els socis) fan reunions, fomentant els jocs en grup i les relacions entre els infants.
Pel que fa a la disponibilitat, cal destacar que el voluntariat té una mínima exigència, ja que el servei es realitza una o dues vegades al mes, en dissabte, i de cinc a set de la tarda.
Totes les persones que estiguin interessades en formar part del voluntariat, poden escriure un correu electrònic a autismeambfutur@gmail.com

Més informació sobre l'associació a www.autismeambfutur.org

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00