Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/04/2015

Teatre, cante flamenc i dansa

Diumenge es comença a celebrar el Dia de la Dansa a la plaça de les Neus    Diumenge es comença a celebrar el Dia de la Dansa a la plaça de les Neus

La celebració del Dia Internacional de la Dansa ve precedida del premi Lámpara Minera 2014 del Festival del cante de Las Minas i de l'obra d'actualitat 'Ruz-Bárcenas'

El cap de setmana de Sant Jordi arriba carregat de propostes d'arts escèniques. Divendres 24 és el torn del teatre, amb l'obra d'actualitat "Ruz-Bárcenas", de Jordi Casanovas i Alberto San Juan. En una coproducció de Teatre Lliure de Barcelona i el Teatro del Barrio de Madrid, els actors Pedro Casablanc i Manolo Solo porten a escena el cas Bárcenas.

Nervis i expectatives a l'Audiència Nacional. Luis Bárcenas ha ingressat al centre penitenciari de Soto del Real per ordre del jutge Pablo Ruz. Bárcenas prestarà declaració per desmentir el que ha afirmat en declaracions anteriors. Ruz es convertirà en blanc de totes les mirades. Tot allò que diguin podria fer trontollar tot un partit i tot un govern. O no.
Aquest text és una dramatúrgia a partir de la transcripció de la declaració que Luis Bárcenas va fer davant del jutge Pablo Ruz el dia 15 de juliol del 2013 a l'Audiència Nacional. No s'hi ha afegit cap informació que no contingui la transcripció. Només se n'han modificat, retallat o reestructurat alguns fragments. Totes i cada una de les paraules i dels noms que es diuen i es poden sentir en aquest espectacle es van dir i es van poder sentir el 15 de juliol del 2013 a l'Audiència Nacional.

L'obra es podrà veure divendres a les 9 del vespre al Teatre Principal. Encara podeu comprar entrades a www.elprincipal.cat

Dissabte 25 d'abril és el torn del cante flamenc de qualitat, amb l'espectacle "Made in Jerez" de David Lagos, la posada en escena del seu segon treball discogràfic (Mi retoque al cante jerezano), guanyador de la Lámpara Minera 2014, el màxim guardó en la modalitat de cante del Festival Internacional del Cante de Las Minas, de La Unión (Múrcia). Aquest festival és la proposta més estable i compacta que sobre el flamenc es fa a l'Estat Espanyol, i la ciutat de Vilanova i la Geltrú hi ha tingut una estreta relació en altres ocasions; com l'any 1998, que va ser seu de la presentació del festival en el marc del FIMPT.

"Made in Jerez" va ser presentat el passat mes d'octubre a l'última edició del festival de flamenc de la seva ciutat natal, Xerès, és una actuació autèntica, pura, 100 per 100 de Xerès. Un viatge pel passat de la seva ciutat a través del flamenc. El ball, la guitarra i, en especial, el "cante" són els elements bàsics i indispensables de la proposta.

Podreu gaudir de l'espectacle dissabte a les 9 del vespre a l'Auditori Eduard Toldrà, comprant les entrades a la seva web.

Finalment, diumenge Vilanova celebra el Dia Internacional de la Dansa amb les escoles i associacions de dansa de la ciutat. Al llarg de tot el dia, la plaça de les Neus acollirà les exhibicions de les escoles i associacions de la ciutat dedicades a la dansa.
El Dia Internacional de la Dansa va ser establert per la UNESCO el 1982, com a iniciativa del Comitè Internacional de Dansa. El dia escollit fou el 29 d'abril, data del naixement de Jean-Georges Noverre, considerat el creador del ballet modern.

Amb l'objectiu de dinamitzar i fomentar la dansa a la nostra ciutat, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, mitjançant el Teatre Principal, impulsa un any més aquest programa d'activitats al voltant del Dia Internacional de la Dansa. La implicació de les escoles i associacions de la ciutat fa més present la dansa per tal d'impregnar-nos de les coreografies i diversos estils d'aquesta disciplina.
Donant continuïtat al foment de la dansa, però des de la vessant més pedagògica, els dies 7 i 8 de maig es presenta al Teatre Principal el projecte Tots Dansen, un treball conjunt entre Teatre Principal, el Mercat de les Flors de Barcelona i els instituts de secundària de la ciutat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00