Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/07/2015

Els elements festius es renoven per Festa Major

Detall de les noves casaques dels portants del Drac de La Geltrú   Detall de les noves casaques dels portants del Drac de La Geltrú

La colla del Drac de la Geltrú renova casaques dissabte, i el Grup de Dansa presenta el Ball de les Criades diumenge

S'acosta el 5 d'agost, i són molts els actes previs que serveixen per recordar-nos que a Vilanova i la Geltrú és Festa Major. Cada any, en motiu de la festa, són molts els elements festius que es renoven.

Els portants del Drac de la Geltrú renoven les casaques aquest dissabte. La colla ha confiat en l'artista vilanoví Xavi Santamans, que ja fa uns anys que pinta els seus pantalons, pel disseny del nou vestuari. Les actuals casaques porten 22 anys en contacte amb el foc i estaven força deteriorades. El nou vestuari porta pintades diferents parts i rostres dels dracs geltrunencs, però també espirals, escates, la flor de lis característica de l'escut de la Geltrú o elements del Corpus i del Tomb de Foc com a festes geltrunenques.
Una altra de les novetats, a banda de les casaques, és l'estrena de la colla de tabalers que a partir d'ara acompanyarà el drac petit 'Barrina'. Així hi haurà una colla pròpia per a cada figura. La colla de tabalers es divideix en dues formacions, però es manté en ambdues el toc característic dels tabalers del Drac de la Geltrú.

Casaques i la colla de tabalers petits s'estrenaran aquest dissabte 25 de juliol. A les sis de la tarda sortirà la cercavila del Castell de la Geltrú amb el Ferafoc de Sant Quintí de Mediona, Lo Boc de Vandellòs, el Gall de Ripoll, la Dragona de Les Roquetes, els tabalers dels Diables de Ribes - Colla jove, el Drac de la Geltrú, el drac petit 'Barrina' de la Geltrú i els bessons de la Geltrú. La cercavila anirà fins a la Plaça de la Vila, on es farà un espectacle de presentació de les noves casaques i de la colla de tabalers. Tot seguit, una nova cercavila amb les noves casaques i els tabalers del 'Barrina' sortirà de la Plaça de la Vila per tornar a la Geltrú.

I diumenge serà el torn del Grup de Dansa de Vilanova, que enguany celebra els seus 75 anys. En motiu de la celebració han organitzat diversos actes, i un d'ells serà la presentació del Ball de les Criades. Un ball que es ballava antigament a Vilanova i la Geltrú, i que ha estat recuperat. L'acte de presentació servirà per explicar el nou ball abans de ballar-lo en la Nit de Dansa de Festa Major, que se celebra dissabte 1 d'agost. Serà diumenge 26 a les 7 de la tarda al pati del castell de la Geltrú.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00