Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/09/2016

Campanya de control de la Policia Local sobre l'ús del casc, cinturo i sistemes de retenció infantil

   Durant la setmana vinent s'intesificarà el control en les mesures de seguetat pasiva Durant la setmana vinent s'intesificarà el control en les mesures de seguetat pasiva

Entre el 12 i el 18 de setembre, en coordinació amb el Servei Català de Trànsit

Del 12 al 18 de setembre, la Policial Local de Vilanova i la Geltrú realitzarà una nova campanya de control i vigilància dels dispositius de seguretat passiva, durant la qual es comprova que els ocupants dels vehicles en circulació portin degudament cordats els cinturons de seguretat, així com que els menors d'edat vagin correctament lligats a les seves cadiretes o sistemes de retenció infantil. La campanya també incideix en el control de l'ús el cas en el cas dels passatgers de vehicles de dues rodes.

La campanya és d'àmbit nacional i està coordinada pel Servei Català del Trànsit.

L'objectiu d'aquestes campanyes de sensibilització en matèria de seguretat viària és reduir la sinistralitat a la xarxa viària catalana, en tot tipus de vies, i es focalitzen en els sistemes de seguretat passiva: cinturó de seguretat, sistemes de retenció infantils i casc.

Segons el Servei Català del Trànsit, l'ús del cinturó i del casc redueix a la meitat la gravetat de les lesions produïdes en un accident. En el cas dels passatgers menors d'edat, la correcta subjecció dels mateixos reduiria substancialment el nombre de víctimes mortals.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00