Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/02/2014

El MWC fa possible la visita d'una organització egípcia a Neàpolis per conèixer el seu ecosistema TIC

Neus Lloveras i Ariadna Llorens es reuneixen amb la directora de Projectes Nacionals d'ICT Trust Fund, Hoda Soliman, amb l'objectiu d'establir una relació d'intercanvi i col·laboració en programes de l'àmbit TIC vinculats al mòbil

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i la regidora de Societat del Coneixement, Ariadna Llorens, han mantingut aquest matí una trobada amb la directora de Projectes Nacionals de l'organització egípcia ICT Trust Fund, Hoda Soliman, i l'han acompanyat en la visita que ha realitzat a l'Agència Pública d'Innovació de l'Ajuntament de VNG, Neàpolis. L'objectiu d'aquesta trobada, sorgida arran de la participació de Neàpolis al MWC que aquests dies se celebra a Barcelona, és establir una relació de col·laboració entre ambdues organitzacions per impulsar programes tecnològics en l'àmbit de la telefonia mòbil.

La directora de Projectes Nacionals d'ICT Trust Fund s'ha reunit amb l'alcaldessa Lloveras i amb la regidora Llorens al tercer pis de Neàpolis i ha visitat l'espai de Cowork TIC per conèixer de primera mà el sistema de funcionament i el model que ha desenvolupat Neàpolis quant al treball en xarxa. Després de la visita Houda Soliman ha explicat que "l'objectiu de la visita ha estat veure el desenvolupament d'una comunitat com el cowork Neàpolis per tal d'impulsar aquest tipus de centres tecnològics de treball en xarxa o telecentres al seu país".

Per la seva banda, la regidora de Societat del Coneixement, Ariadna Llorens, ha destacat la visita de la directora Soliman com un exemple del fruit aconseguti gràcies als contactes i les trobades que fan possible la presesència de Neàpolis-Ajuntament de Vilanova i la Geltrú al MWC. Segons la regidora Llorens, de la visita d'avui a Nèapolis "pot sorgir una col·laboració en el futur entre ambdues organitzacions relacionades amb les TIC però també amb projectes vinculats al Campus Universitari de la Mediterrània".

Trobades institucionals a l'estand de Neàpolis
A banda d'aquesta visita a Nèapolis, l'alcaldessa de VNG i la regidora de Societat del Coneixement van seguir ahir dimarts a la tarda realitzant diferents trobades en el marc del MWC. 
mwc2
En una d'aquestes, l'alcaldessa de la ciutat va coincidir amb la consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau a l'estand de Barcelona Mobile World Capital en la presentació del projecte mSchools, un programa educatiu pioner destinat als estudiants de secundària per treballar a l'aula amb tecnologia mòbil a través de la creació i l'ús d'aplicacions mòbils.

Posteriorment la regidora de Societat del Coneixement, Ariadna Llorens, va assistir a la presentació de l'estudi sobre l'impacte a internet del papa Francesc que ha realitzat la xarxa global Aleteia. En aquesta trobada va intervenir el cardenal Lluís Maria Sistach, qui abans de la presentació va anar fins a l'estand de Neàpolis on es va interessar pels projectes que es duen a terme des de Vilanova i la Geltrú. 
mwc3

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00