Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/03/2013

75 imatges del fotògraf català Manel Armengol s'exposaran a La Sala a partir de divendres

L'exposició s'ha presentat a la Fundació Foto Colectania de Barcelona  L'exposició s'ha presentat a la Fundació Foto Colectania de Barcelona

La mostra es complementarà amb l'exposició 'Intensos 70. Àlbum d'una dècada a Vilanova i la Geltrú'

Aquest divendres, a les 7 del vespre, s'inaugurarà al Centre d'Art Contemporani La Sala de la nostra ciutat l'exposició Manel Armengol. Transicions. Els setanta a Espanya, els Estats Units i la Xina, una mostra que recull 75 imatges del fotògraf català i que organitza el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L'exposició es va presentar aquest dilluns a la Fundació Foto Colectania de Barcelona, que produeix l'exposició. En l'acte hi van intervenir la coordinadora de Creativitat i Innovació del Departament de Cultura, Conxita Oliver; el director de la Fundació Colectania, Pepe Font de la Mora; el fotògraf Manel Armengol; la comissària de la mostra, Irene de Mendoza, i la regidora de Cultura de Vilanova i la Geltrú, Marijó Riba.

La mostra reuneix 75 fotografies de Manel Armengol preses a finals dels anys setanta a Espanya, els Estats Units i la Xina, en una època plena d'incerteses i de canvis fonamentals en la història d'aquests tres països. L'exposició es podrà veure per primera vegada a Catalunya després d'haver-se exposat a l'Arquivo Municipal de Lisboa l'any 2009. 

Manel Armengol_Actuació policial contra manifestants, Barcelona 1976
Manel Armengol. Actuació policial contra manifestants, Barcelona 1976

La mostra s'inaugurarà el 22 de març a Vilanova i la Geltrú i després es podrà visitar també a l'Hospitalet de Llobregat, Igualada i Girona, en el marc del programa d'exposicions itinerants que el Departament de Cultura ofereix als municipis amb l'objectiu de difondre les arts contemporànies en el conjunt del territori català i fer-les més properes a tota la ciutadania.

El mateix dia 22 s'inaugurarà també a La Sala l'exposició Intensos 70. Àlbum d'una dècada a Vilanova i la Geltrú, que complementarà la mostra d'Armengol. Es tracta d'una exposició de fotografies de Vilanova i la Geltrú de la dècada dels setanta, realitzada a partir de les instantànies que han fet arribar els ciutadans i ciutadanes.

Descobrir com han canviat la ciutat i els vilanovins que la integraven. Compartir aquells records també permet rememorar el passat per entendre el present amb la justa dosi de nostàlgia, i afrontar el futur preservant la nostra memòria local. Els comissaris de la mostra són Míriam de Lamo i Carles Castro, i hi han col·laborat Miquel Mas Arquitectes, l'Arxiu Comarcal del Garraf i l'Organisme Autònom de Patrimoni Víctor Balaguer.

Amb aquestes dues exposicions el Centre d'Art Contemporani La Sala estrena la nova programació de primavera, amb un programa expositiu que gira al voltant de diferents disciplines artístiques, com són la pintura, la fotografia i la il·lustració infantil.

Aquest programa d'exposicions es complementa amb una oferta d'activitats molt variada i adreçada a diferents públics que inclou una taula rodona, visites comentades a les exposicions, tallers familiars i en el marc del Dia Internacional dels Museus una iniciativa conjunta on hi participen tots els museus de la ciutat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00