Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/06/2016

Vilanova Actua mostra el treball fet durant el curs amb l'obra de teatre 'Els veïns de baix'

Vilanova Actua aposta per apropar les arts escèniques al col·lectiu de persones amb discapacitat       Vilanova Actua aposta per apropar les arts escèniques al col·lectiu de persones amb discapacitat

L'Associació d'Oci Inclusiu del Garraf fa un espectacle de final de curs obert a tothom dissabte al Círcol Catòlic

Els nois i noies usuaris de l'Associació d'Oci Inclusiu del Garraf Vilanova Actua representaran dissabte l'obra de teatre “Els veïns de baix” al Círcol Catòlic. Aquestes persones amb discapacitat celebren per tercer any consecutiu un espectacle de final de curs que inclou un espectacle de ball i l'obra de teatre.

L'entitat, amb seu al centre cívic del Molí de Vent, fa durant tot el curs classes de ball i teatre. Ja fa tres anys, des que es va constituir l'Associació d'Oci Inclusiu del Garraf Vilanova Actua, que aposten per l'apropament de les arts escèniques al col·lectiu de persones amb discapacitat. Enguany és la primera vegada que l'actuació de fi de curs la faran en un teatre de veritat.
La intenció és generar un espai de pràctica del ball i el teatre adaptat a les capacitats de les persones, sense tenir en compte les seves aptituds inicials en les arts. Així doncs, la dificultat en el llenguatge i la comunicació o la mobilitat reduïda no són un problema, sinó que es busca només la superació.

Tant el ball i l'expressió corporal com el teatre esdevenen una eina pedagògica de gran interès per a aquest col·lectiu, promovent el seu desenvolupament individual i social a través d'aspectes com el desenvolupament de la capacitat comunicativa i el llenguatge, la conscienciació del propi cos i el moviment d'aquest, l'expressió de les emocions a nivell individual i comunitari, el desenvolupament de l'autonomia i el treball en equip. A més, i com a idea innovadora, la intenció no és només que els usuaris i usuàries rebin, sinó també que aportin. A través del foment de l'estimulació de la creativitat s'intenta que ells siguin capaços d'intervenir en les diferents fases del procés escènic: la pràctica, la realització, la producció, etc.

L'espectacle “Els veïns de baix” representa tot l'aprenentatge i esforç d'un curs i una manera d'apropar aquesta dedicació a la comunitat. Es representarà dissabte, 25 de juny, a les 17.30 h al teatre Círcol Catòlic. El preu de l'entrada és de 3€, i es pot comprar a la taquilla del teatre una hora abans de l'espectacle.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00