Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/04/2016

Neus Lloveras assisteix a l'acte d'unitat pels ajuntaments investigats per l'Audiència Nacional

Acte de suport als ajuntaments investigats per l'AN   L'acte ha tingut lloc a la capella de Santa Àgata de Barcelona

L'Ajuntament de VNG és un dels 280 que ha donat suport a la resolució del Parlament de Catalunya del 9 de novembre 2015

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha participat aquest matí a l'acte organitzat per l'Associació Catalana de Municipis (ACM), l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, en suport als ajuntaments investigats per l'Audiència Nacional.

L'acte, celebrat a la capella de Santa Àgata de Barcelona, ha comptat amb representants dels 280 ajuntaments investigats, entre els quals hi ha també el de Vilanova i la Geltrú. El motiu és l'aprovació al Ple municipal d'una moció que dóna suport a la Resolució 1/XI del Parlament de Catalunya, aprovada el 9 de novembre de 2015.

La concentració de càrrecs electes a Barcelona ha volgut mostrar la unitat del món municipal i les entitats civils a favor de la independència, en rebuig a la judicialització del procés sobiranista, ha explicat l'alcaldessa. Neus Lloveras considera les investigacions de l'Audiència Nacional "un atac a la democràcia, ja que es vulneren la separació de poders, la llibertat d'expressió i el dret d'associació". En l'acte s'ha reclamat que cessi la persecució judicial als càrrecs públics i les institucions catalanes pel sol fet de promoure el dret d'autodeterminació del poble de Catalunya.

Resolució 1/XI del Parlament

La resolució 1/XI que va aprovar el Parlament el 9 de novembre passat declara, entre altres qüestions, "l'inici del procés de creació d'un estat català independent en forma de república" i "l'obertura d'un procés constituent ciutadà, participatiu, obert, integrador i actiu per tal de preparar les bases de la futura constitució catalana".

Tot i que el Tribunal Constitucional va declarar inconstitucional i nul·la la resolució el dia 2 de desembre de 2015, molts ajuntaments hi han manifestat el seu suport mitjançant l'aprovació de mocions, per constatar l'aspiració democràtica d'una part important de la població de Catalunya. És en aquest sentit, que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú hi va donar suport en la sessió plenària del 21 de desembre de 2015, amb 14 vots a favor.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00