Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/04/2016

Nova edició dels tallers d'acollida

Recepció que es va fer el mes de novembre a les persones participants al darrer taller  Recepció que es va fer el mes de novembre a les persones participants al darrer taller

Són obertes les inscripcions per al curs de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, que comença dimarts 12 d'abril

La Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de VNG ha organitzat una nova edició dels tallers d'acollida adreçats a les persones d'origen estranger, que s'imparteixen en dos mòduls: coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, i orientació laboral i assessorament jurídic en matèria d'estrangeria.

Aquests dies són obertes les inscripcions per al curs de coneixement de la societat catalana, que començarà dimarts 12 d'abril i finalitza el 3 de maig. Es farà els dimarts i els dijous de 10 a 12 h a les aules de l'IMET (Institut Municipal d'Educació i Treball).

Les persones interessades es poden inscriure a la Regidoria de Convivència i Equitat, al telèfon 93 814 00 00 extensió 3370, o a través del correu electrònic convivencia@vilanova.cat

La ciutat de Vilanova i la Geltrú acull les persones de diversos orígens a través d'aquesta formació de 15 hores que preveu la Llei d'acollida de les persones estrangeres immigrades i les retornades a Catalunya, i que té l'objectiu de facilitar-los coneixements bàsics sobre les institucions i administracions catalanes i presentar els principals serveis i recursos que tenen a l'abast al seu municipi. Aquests cursos s'ofereixen gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya.

En el cas de Vilanova i la Geltrú, aquesta formació s'organitza i ofereix des de la Regidoria de Convivència i Equitat, que compta amb la col•laboració de personal d'altres departaments de l'Ajuntament, i de personal extern. Així, entre d'altres, els i les participants reben informació sobre els tràmits i els serveis que els ofereix l'OAC, l'Oficina d'Habitatge, el Banc del Temps, sobre eficiència energètica, Serveis Socials i Salut.

El següent mòdul de formació que estableix la Llei és el curs d'orientació laboral i assessorament jurídic en matèria d'estrangeria, que es farà en col•laboració amb l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) i el Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers (CITE).

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00