Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/05/2016

Les balenes com a exemple de riquesa i biodiversitat del litoral, al CUM

El Campus Universitari de la Mediterrània dedica una de les sessions especials amb motiu de la fira Blau-Verd als cetacis i la seva presència prop del nostre litoral

Continua la programació del Campus Universitari de la Mediterrània (CUM) amb el rerefons de la fira sobre el mar i el medi ambient Blau-Verd que se celebra a Vilanova i la Geltrú aquest cap de setmana. La tercera sessió divulgativa va centrar-se en els cetacis i en com s'està estudiant actualment el comportament d'aquesta espècie des de la mateixa costa del Garraf.

Amb la conferència 'Les balenes com a indicadors de la riquesa de les Costes del Garraf' a càrrec del director del projecte Rorqual i president d'EDMAKTUB, Eduard Degollada, es va posar de manifest la importància que tenen les campanyes que es realitzen per avançar en l'estudi d'aquests grans mamífers i el coneixement que se'n deriva sobre com es mouen en grup en l'època de migració, quin comportament tenen i quin és l'estat del fons marí i si és prou ric en plàncton. Segons Eduard Degollada "actualment estem a l'equador de la campanya anual de seguiment de rorquals i ja hem registrat més de mig centenar d'albiraments de balenes, una xifra superior a la d'altres anys".

Durant la conferència, presentada pel director de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de VNG (EPSEVG), Frederic Vilà, també es va parlar de la col·laboració en el projecte Rorqual del Laboratori d'Aplicacions Bioacústiques (LAB) de la UPC que hi participa amb la instal·lació i seguiment de les dades obtingudes per una boia-hidròfon que permet el registre acústic de la zona d'estudi. Aquesta zona d'estudi és una franja costanera de 840 km2 compresa entre les localitats de Sitges i Cunit i que s'estén fins a 9 milles mar endins.

La darrera conferència d'aquesta programació especial del CUM la voltant de la fira Blau-Verd se celebrarà aquest divendres 6 de maig, a les 18 h, a l'auditori de Neàpolis i abordarà les energies renovables marines.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00