Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/03/2016

Cap de setmana de teatre i música clàssica

Els alumnes de Tracart interpreten Els alumnes de Tracart interpreten "Efecte 2000"

La vida de Neus Català i dues accions de teatre social serveixen per commemorar el Dia Mundial del Teatre, mentre es presenta un conjunt instrumental format per músics del Gran Penedès

El 27 de març se celebra el Dia Mundial del Teatre, i aquest cap de setmana el teatre pren el protagonisme als escenaris de Vilanova i la Geltrú. D'una banda, dissabte el Teatre Principal acollirà, a les 9 de la nit, el monòleg de mercè Arànega "Neus Català, un cel de plom".
Es tracta de l'adaptació teatral que ha fet Carme Martí sobre la vida de Neus Català, un reconeixement a la seva trajectòria en la lluita per les llibertats democràtiques.
L'espectacle gira al voltant dels esdeveniments viscuts per la protagonista d'aquesta història de solidaritat, coratge i supervivència centrada en la lluita contra l'oblit i la lluita per la recuperació de la memòria. Neus Català, en plena joventut, va veure trencats els seus somnis progressistes per la guerra civil espanyola. Es va veure amb la necessitat d'exiliar-se, va ser víctima de la deportació nazi, i va sobreviure a l'horror dels camps d'extermini. L'exercici de la memòria és el punt de partida per una anàlisi i una reflexió sobre els moments convulsos, crítics i fràgils que ens ha tocat viure.
Neus Català, nascuda el 1915, és la darrera supervivent catalana del camp d'extermini de dones de Ravensbrück, la història viva d'un segle i d'una lluita constant.
Les entrades es poden comprar a www.elprincipal.cat
Un cel de plom
I diumenge, per commemorar el Dia Mundial del Teatre, s'han programat dues accions de teatre social. "Efecte 2000" i "Murs" són les obres que es podran veure a partir de les 6 de la tarda al Principal. L'entrada és gratuïta, però numerada, i cal adquirir-la a les taquilles del teatre.

L'acte inclou també la lectura del manifest del Dia Mundial del Teatre 2016, a càrrec de diverses persones que, tot i ser molt diferents entre elles, comparteixen la passió pel teatre. Actors, docents, directors, professionals, alumnes, espectadors.... L'aula d'activitats teatrals vilanovina Tracart posarà de relleu la capacitat del teatre per esdevenir una eina de descobriment, un mitjà transversal d'expressió artística, entre d'altres, per tal de ser cada dia una mica més humans.

"Efecte 2000" i "Murs" estan dirigides per Montse Obrador i Salvador Cuéllar, i interpretades pels joves actors i actrius de l'aula Tracart.
Són dues obres de mitja hora de durada, dues accions teatrals de creació realitzades per joves, fruit de la col·laboració entre Tracart i el Consell Comarcal del Garraf, amb el suport de la Diputació de Barcelona. Tenen com a objectiu descobrir què volem canviar, experimentar per fer que el teatre esdevingui una eina capaç d'expressar aquesta voluntat de canvi, i apoderar-se d'aquesta voluntat de canvi. Les accions són fruit d'aquesta recerca, del debat sorgit amb els joves, de la seva pròpia visió del món i del que ells representen. Gran part del material ha sorgit d'ells i elles, i per això esdevé una prova que el teatre necessita dels joves i que els joves necessiten el teatre.

L'obra s'emmarca en la línia de programació del Teatre Principal que dóna suport a la creació de projectes de joves professionals de l'escena.

Música a l'Auditori
Però diumenge la programació d'arts escèniques també ofereix la possibilitat d'escoltar música clàssica en petit format, a l'Auditori Eduard Toldrà. A les 7 de a tarda, la companyia Música Mínima oferirà "Quadres d'una exposició", el concert de presentació del projecte Música Mínima, un conjunt instrumental format per músics de les rodalies, que des de la proximitat vol acostar el gran repertori a auditoris i sales de concert en format de cambra.

L'obra principal del programa seran els espectaculars "Quadres d'una exposició" de Modest Mussorgski, que estaran acompanyats d'una obra de caràcter totalment contrastant, els delicats "Epígrafs antics" de Claude Debussy. Aquestes dues obres es complementaran amb la coneguda i melodiosa "Pavana" de Gabriel Fauré. Una bona oportunitat de gaudir d'un concert ple d'excel·lent música interpretada per músics de gran talent: Meritxell Carbonell a la flauta, Josep Llauradó al clarinet, Francesc Puche al violí, Núria Beltran al violoncel, i Montse Ríos al piano, sota la direcció de Xavier Pagès-Corella.

Les entrades per a aquest concert coorganitzat amb l'Associació Musical Eduard Toldrà es poden comprar a www.auditoritoldra.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00