Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/04/2016

Les aus marines, objecte de la primera conferència del CUM en el marc de la fira Blau-Verd de VNG

Dilluns 2 de maig s'abordarà la capacitat científica del submarí 'Ictineu 3' i el resultat de les primeres campanyes d'aquest projecte científic català

Vilanova i la Geltrú i la seva àrea d'influència es pot qualificar com una zona de gran riquesa ornitològica amb més de 34 espècies d'aus marines que es poden avistar, segons Vittorio Pedrochi, doctor en Ciències Biològiques per la UB i coordinador i editor de l'Atles dels Ocells Nidificants de Catalunya 1999-2002.

Vittorio Pedrochi va impartir la conferència que obria la programació del Campus Universitari de la Mediterrània amb motiu de la celebració el 7 i 8 de maig de la Fira Blau-Verd a Vilanova i la Geltrú. El doctor en Biologia Pedrochi va parlar sobre 'La riquesa ornitològica d'aus marines a Vilanova i la Geltrú' i les causes que fan de la capital del Garraf "un bon indret per a l'avistament d'ocells marins i també de balenes (rorqual comú)".

Van seguir la conferència, presentada pel coordinador del CUM, Fèlix Ruiz, més de mig centenar de persones. Durant la xerrada, Vittorio Pedrochi va animar els assistents a fer ús de l'aplicatiu 'Ornitho' mitjançant el web www.ornitho.cat per tal d'introduir dades d'observació de diferents espècies i consultar l'àmplia base de dades que hi ha.

La programació del CUM al voltant de la fira Blau-Verd continuarà dilluns vinent, 2 de maig amb la conferència ‘Capacitats del submarí científic ICTINEU 3 homologat per a 1.000 metres i resultat de les primeres campanyes', a càrrec de Carme Parareda, enginyera en Topografia, cofundadora i administradora d'ICTINEU Submarins SL i Pere Forés, dissenyador industrial i cofundador de l'Institut Ictineu Centre Català de Recerca Submarina, els quals donaran a conèixer les primeres descobertes i actuacions d'aquest submarí, dissenyat i construït en la seva totalitat a Catalunya, en l'àmbit de l'arqueologia i la biologia marina. L'ICTINEU 3 és un submarí civil destinat a ús científic i tècnic inspirat en els submarins Ictíneo I i Ictíneo II creats per Narcís Monturiol al segle XIX.

Dimarts 3 de maig s'impartirà la conferència ‘Les balenes com a indicadors de la riquesa de les Costes del Garraf' a càrrec d'Eduard Degollada, Doctor en Veterinària i president de l'Associació EDMAKTUB i divendres 6 de maig, a les portes d'inaugurar la fira Blau-Verd, se celebrarà la conferència ‘Energies renovables marines. Del vent a l'Onatge', a càrrec de Daniel González, doctor Enginyer de Camins, Canals i Ports i sots-director de Gestió del Laboratori d'Enginyeria Marítima de la UPC.

Totes les conferències es realitzaran a l'auditori de Neàpolis de les 18 a les 20h, són gratuïtes però cal fer inscripció prèvia al web campusmed.net o bé al telèfon 93 814 04 40 (ext. 7304).

Quant a la fira Blau-Verd se celebrarà a Vilanova i la Geltrú els dies 7 i 8 de maig d'enguany a la rambla de la Pau i la plaça de Port de VNG.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00