Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/07/2016

El Grup de Dansa de Vilanova reunirà dissabte una cinquantena de balladors de totes les èpoques en la 37a Nit de Dansa

La Nit de Dansa d'aquesta Festa Major serà molt especial    La Nit de Dansa d'aquesta Festa Major serà molt especial

Amb motiu del 75è aniversari de l'entitat, els dansaires actuals i els veterans han preparat una actuació conjunta amb alguns dels balls més representatius

Aquest dissabte 30 de juliol la Plaça de la Vila de Vilanova acollirà una de les actuacions més representatives del Grup de Dansa: la 37a Nit de Dansa. Enguany, amb motiu del 75è aniversari de l'entitat, l'esbart reunirà a dalt de l'escenari una cinquantena de balladors de totes les èpoques que han preparat un espectacle conjunt. A dos quarts d'onze de la nit començarà aquest acte tan especial en què s'hi podrà veure una mostra dels balls més importants de la història del grup.

Com a novetat d'aquesta edició hi haurà la representació de la sardana 'Amics Vilanovins', del músic i director de cobla Josep Maria Guinart. Aquesta peça musical va ser composta expressament pel Grup de Dansa a principis dels anys 70, i la va estrenar la Cobla La Principal de la Bisbal el 25 d'agost de 1973 al municipi de Blanes.

Guinart, que ja havia acompanyat el Grup de Dansa en diverses actuacions amb la Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes, va decidir dedicar una de les seves primeres composicions a l'esbart vilanoví. Aquest dissabte, doncs, es podrà veure per primer cop en molt temps aquesta sardana que ballarà el grup juvenil 'La Geltrunenca' dels Dansaires Vilanovins. L'acte comptarà, a més, amb la presència del mateix compositor.

Enguany la música de la 37a Nit de Dansa anirà a càrrec de la Cobla Maricel de Sitges. El conjunt estarà dirigit pel prestigiós director Jordi Nuñez, especialitzat en el repertori de dansa catalana. L'actuació comptarà amb un total de 16 balls entre els quals s'hi podrà veure: la Tirotitaina del Pallars, el Ball de Tres d'Ulldecona o la Jota Foguejada de Benissanet. Al final de l'actuació el grup ballarà amb el públic les ja tradicionals Danses de Vilanova.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00