Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/03/2014

A punt la programació de primavera de la Xarxa d'Equipaments Cívics

Programació de primavera de la Xarxa d'Equipaments Cívics  Programació de primavera de la Xarxa d'Equipaments Cívics

Aquests equipaments acullen, a més a més, moltes iniciatives solidàries i són seu d'entitats de la ciutat

Amb l'arribada de la primavera, la Xarxa d'Equipaments Cívics ja té a punt la nova programació de temporada, oberta a tota la ciutadania i que ofereix un gran ventall de propostes de tot tipus adreçades a totes les edats.

La nova temporada ofereix el programa "De cara a l'estiu", que inclou propostes fresques com tallers de batuts i gelats i menús d'estiu. També hi trobareu tallers de costura i tallers per costumitzar la roba i donar-li un toc personal. A més a més, per tal de fer exercici podreu fer gimnàstica hipopressiva o aprendre a patinar en línia.

A més dels tallers més primaverals, un any més la Xarxa d'Equipaments Cívics celebrarà la Diada de Sant Jordi amb diferents tallers adreçats a infants, tallers de galetes, dracs o punts de llibre.

Tot aquest conjunt d'equipaments municipals oferten un gran nombre d'activitats en cada nova temporada, entre les que destaquen els més de 200 cursos i tallers que organitzen les entitats que tenen la seva seu en aquests centres. En aquest sentit, els equipaments donen cabuda a moltes entitats de la ciutat, com associacions de veïns, entitats esportives, culturals, de salut, de cooperació, etc.

Cal destacar que els centres de la Xarxa d'Equipaments Cívics també són seu de moltes iniciatives solidàries. Són espais permanents de recollida d'aliments per a diferents projectes relacionats amb l'alimentació de la Mesa d'Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú i, darrerament, també són espais de recollida de roba i llibres usats.

Aquests centres acullen, a més a més, diferents projectes socials com el menjador social ubicat a Can Pahissa, el Banc del Temps, el Banc de perruques de l'Associació Marinada o el projecte d'esmorzars solidaris Cafè Caliu de l'Associació Alè, entre d'altres.

Aquí també s'hi ubiquen el Centres Oberts, serveis públics d'acció socioeducativa on es promociona el desenvolupament global d'infants i adolescents, entre d'altres iniciatives.

La Xarxa d'Equipaments Cívics està formada per diferents tipus d'instal·lacions. Per una banda hi ha els Centres Cívics, repartits per les diferents zones de la ciutat. En total en són set: Centre Cívic i Esportiu La Collada-Els Sis Camins, Centre Cívic La Geltrú, Centre Cívic La Sardana, Centre Cívic Mar, Centre Cívic Molí de Vent, Centre Cívic Sant Joan i Centre Cívic Tacó. Després hi ha els Casals Municipals de Gent Gran, amb el Casal Municipal de Gent Gran Can Pahissa i el Casal Municipal de Gent Gran, l'antic Casal d'Avis Caixa Penedès, que s'incorporà a la Xarxa d'Equipaments Cívics l'agost de 2013 després que l'Ajuntament es fes càrrec de la seva gestió degut als canvis que està originant la reestructuració del sector bancari. I finalment hi ha els Espais d'entitats, amb l'Espai d'entitats Toc i l'Espai d'entitats Sant Pau.

Si fem una ullada a les dades estadístiques de l'activitat generada per la Xarxa d'Equipaments Cívics destaca, sobretot, el fet que són seu de més de 90 entitats sense ànim de lucre i d'activitats d'institucions i organitzacions tan diverses com l'Hospital de Dia Sant Joan de Déu, el TEGAR, el Consorci de Normalització Lingüística, el CAP Jaume I, etc. En el darrer any s'han realitzat en el conjunt d'equipaments prop de 500 cursos amb més de 4.700 inscripcions, més de 900 cessions d'espai puntuals, més de 30 exposicions i més de 130 xerrades, celebracions i activitats puntuals. 

- Xarxa d'Equipaments Cívics. Primavera 2014

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00