Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/03/2017

Les biblioteques municipals celebren el Dia Mundial de la Poesia

P de poesia és la novetat d'enguany, que compta amb la col·laboració dels forns de pa    P de poesia és la novetat d'enguany, que compta amb la col·laboració dels forns de pa

Les Biblioteques de VNG organitzen un seguit d'activitats al voltant del 21 de març amb la voluntat de promoure la lectura i el gust per aquest gènere literari

 El dia 21 de març va ser proclamat per la UNESCO Dia Mundial de la Poesia. Per festejar-lo, enguany, la poeta Antònia Vicens ha escrit el poema ‘La poesia...', que s'ha traduït del català a vint llengües més: les altres oficials a Catalunya i algunes d'escollides entre les que parlen els altres ciutadans del país.

Les biblioteques de Vilanova, com cada any, participen en aquesta celebració amb diferents activitats. La novetat d'enguany és l'acció "P de Poesia". A partir del dimarts 21 de març als forns de pa de la ciutat es trobaran repartits cinc punts de llibre diferents que contindran poemes de cinc poetes i poetesses de Vilanova i la Geltrú: Jose Luís Algar, Gener Barjola, Luz Cassino, Teresa Costa-Gramunt i Heribert Masana. Reunint els cinc punts de llibre aconseguireu una imatge molt poètica.

La biblioteca Joan Oliva i Milà organitza el concurs "Bibliopoetes: poesia feta per infants". Aquest concurs, que se celebra entre el 15 de març i l'1 d'abril, s'adreça a infants fins als 14 anys i proposa que aquests escriguin un poema i el portin a la biblioteca, on serà exposat.

Dissabte 18 de març a les 12 h a la biblioteca Armand Cardona Torrandell tindrà lloc l'hora infantil "Rodolins de platja i rodolins de muntanya", a càrrec del col·lectiu poètic La lluna en un cove, amb les veus d'Andreu Pino, Ana Capitán, Agustina Molla i Mari Paz Talegón i uns petits convidats sorpresa.

Les dues biblioteques exposaran durant aquesta setmana una selecció d'obres poètiques que formen part del seu fons, tant d'adults com infantils, per tal d'apropar la poesia a tots els usuaris que vulguin celebrar aquest acte.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00