Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/05/2015

L'Ajuntament ja ha sol·licitat la concessió de la Creu de Sant Jordi a la compositora i pianista Leonora Milà

La pianista i compositora vilanovina ha estat reconeguda internacionalment amb diversos premis        La pianista i compositora vilanovina ha estat reconeguda internacionalment amb diversos premis

Les darreres setmanes s'han recollit 172 adhesions de ciutadans, ciutadanes i entitats que han volgut fer constar el seu suport en la sol·licitud

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova ha enviat a la Conselleria de Cultura de la Generalitat la sol·licitud per a la concessió de la Creu de Sant Jordi en benefici de la pianista Leonora Milà. La petició s'ha fet arribar al Conseller de Cultura acompanyada de 172 instàncies de suport de ciutadans i entitats, que s'hi van adherir després que el ple ordinari del mes d'abril aprovés per unanimitat la moció per sol·licitar aquesta concessió de la Creu de Sant Jordi.

La Creu de Sant Jordi és un guardó creat amb la finalitat de distingir aquelles persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.

La pianista i compositora Leonora Milà (Vilanova i la Geltrú, 1942) és considerada una de les artistes amb més projecció internacional que ha donat el nostre país. Deixebla de la pedagoga Maria Canals, Milà rep el qualificatiu de "nena prodigi" gràcies als dos concerts que el 1949 ofereix al Palau de la Música Catalana interpretant, amb només sis anys, obra pròpia i el concert per a piano i orquestra KV488 de Mozart, acompanyada per l'Orquestra Ciutat de Barcelona. La carrera internacional s'inicia als dotze anys, quan actua en un programa de la BBC de Londres interpretant peces per a piano d'Enric Granados i Manuel de Falla, una actuació que li obre les portes de la capital britànica.

Després de guanyar i quedar finalista de diversos concursos de prestigi, Leonora Milà ha compaginat al llarg de la seva carrera professional la vessant d'intèrpret amb la de compositora, fent gires per Europa, els Estats Units i l'Àsia, incloent la República Popular de la Xina o Sant Petersburg.

Leonora Milà té més d'una trentena de discos publicats, amb un repertori basat en obres de grans compositors europeus, com ara Maurice Ravel, Claude Debussy, Ludwig van Beethoven, Robert Schumann i Felix Mendelssohn. Destaquen també les interpretacions al piano dels compositors clàssics catalans i espanyols com Manuel de Falla, Enric Granados, Isaac Albéniz i Joaquín Turina, que li han valgut el reconeixement unànime del públic. També ha actuat com a solista en més d'una vintena de reconegudes orquestres dirigides per alguns dels més reputats directors del moment.

L'any 2002, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú li atorgà la Medalla de la Ciutat en reconeixement a la seva trajectòria artística, fent-la així mereixedora de formar part dels personatges destacats que conformen la història de la ciutat.

Per tot plegat, l'Ajuntament vilanoví entén que la trajectòria artística de Leonora Milà, reconeguda i aplaudida en els grans auditoris d'arreu del món, dóna prestigi al sector cultural i a la producció cultural del país, i evidencia un esforç individual en benefici de tots.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00