Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/07/2015

La nova pista del CEM Isaac Gálvez ja està oberta a la pràctica esportiva

  Els infants i joves dels casals d'estiu ja han estrenat la nova pista    Els infants i joves dels casals d'estiu ja han estrenat la nova pista

La nova instal·lació que han estrenat els infants i joves dels casals d'estiu, incorpora un novedós sistema d'il·luminació per leds

La nova pista esportiva del Complex Esportiu Municipal Isaac Gálvez ja està oberta a la pràctica esportiva. Tot i que actualment els clubs, en descans del període estival, no la utilitzen sí que ho fan els infants i joves dels casals municipals. A mitjans del mes de juny van finalitzar les obres de construcció de la nova pista esportiva annexa, que es van iniciar el desembre de 2014. El nou equipament té 53 m de llarg i 32 m d'ample i una alçada de 8 m que permetrà disposar de 3 pistes de bàsquet, amb 1 pista d'handbol inclosa i on també es poden fer entrenaments d'altres esports com el vòlei i el korfball.

Les obres de construcció de la nova pista s'han realitzat en dues fases, la primera de fonamentació i construcció de la pista i la segona de tancament dels laterals fins a 2,5 m i instal·lació de la coberta metàl·lica. Per a la construcció d'aquest nou equipament s'hi ha destinat 600.000 euros a compte d'una subvenció de la Diputació de Barcelona. El disseny del projecte ha estat realitzat amb recursos propis municipals del Departament de Projectes de l'anterior Regidoria d'Urbanisme, Obres i Habitatge.

- Sistema novedós d'il·luminació per leds
-

Leds pista annexaL'equipament ha estat dotat d'un nou sistema d'il·luminació que afavoreix fer-ne un ús racional adaptant la intensitat lumínica a la pràctica esportiva que s'hi dugui a terme en cada moment. El regidor de Regidor de Mobilitat, Serveis Viaris i Projectes, Joan Giribet, ha explicat que “Hem optat per incorporar millores que permetin l'optimització i racionalització dels sistemes d'il·luminació del nou equipament”. En aquest sentit, ha dit Joan Giribet, "amb la instal·lació d'un sistema d'il·luminació de projectors leds 1/10 es podrà adaptar la intensitat lumínica a l'activitat que s'hi estigui desenvolupant en cada moment, disposant de quatre nivells d'intensitat, 25% - 50% - 75% - 100%)”.

Un dels aspectes més destacats de la posada en funcionament de la nova pista serà, tal i com ha explicat Blanca Albà, el fet de poder esponjar l'activitat dels clubs esportius, sobre tot pel que fa als entrenaments. “Podrem fer una millor redistribució dels horaris d'entrenament dels equips, ja que per falta d'instal·lacions molts dels equips estaven obligats a endarrerir els seus horaris d'entrenament, i acabaven massa tard. No solucionarà del tot el problema d'espais, però segur que tothom ho notarà”. La nova pista està gairebé enllestida, i només queden alguns serrells com les obres de millora als tendals perimetrals de tancaments i repassos varis, així com la instal·lació d'una xarxa a la zona oberta. “Col·locarem una xarxa a la zona que queda oberta a mitja alçada fins al sostre. D'aquesta manera protegirem la pista de la brossa i la pols que pugui entrar de fora”.

Des de la regidoria d'Esports s'està confeccionant durant aquestes setmanes el calendari corresponent a la utilització de totes les instal·lacions i equipaments esportius de la ciutat, inclosa la pista annexa al pavelló. Un repartiment que es farà per tal d'intentar atendre la majoria de les peticions i necessitats dels clubs, segons la disponibilitat dels espais.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00