Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/10/2015

S'inicien expedients sancionadors a tres establiments de la rambla per incompliment de l'Ordenança d'Ocupació de la Via Pública

L'Ajuntament vol conscienciar els establiments per a que tinguin cura de la neteja dels espais que ocupen les terrasses

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú iniciarà tres expedients sancionadors a sengles establiments comercials de restauració de la rambla per l'incompliment dels articles 20 i 21 de l'Ordenança reguladora de l'ocupació de la via pública amb mobiliari d'establiments comercials i de restauració. Ambdós articles fan referència a l'obligació dels responsables dels establiments de mantenir l'espai que ocupen en les degudes condicions de neteja, seguretat i salubritat.

L'incompliment d'aquesta normativa obliga els Serveis de Neteja Municipals a fer-se càrrec d'aquesta tasca en perjudici del conjunt de la ciutat i de la ciutadania, ja que es deixa d'actuar en d'altres indrets de VNG. Per al regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat de l'Ajuntament de VNG, Joan Giribet, "és important optimitzar els recursos de què disposem". Segons Joan Giribet, "el context econòmic ens obliga a treballar amb la màxima eficiència dels serveis municipals i hem d'aconseguir que siguin els mateixos responsables dels establiments els qui tinguin cura de l'espai de via pública que ocupen tal i com regula l'ordenança". En aquest sentit, el regidor de Serveis Viaris apel·la a la responsabilitat de la ciutadania i dels propietaris dels establiments a l'hora de "tenir i mantenir una ciutat neta i acollidora".

El servei tècnic de la Regidoria de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat ha realitzat els informes pertinents i ha notificat als establiments l'inici dels expedients sancionadors. Un cop rebuda la notificació els responsables d'aquests establiments disposaran d'un termini de 15 dies per presentar les corresponents al·legacions.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00