Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/07/2013

Neus Lloveras valora el treball amb els grups polítics per modificar les ordenances

El regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Gargallo, i l'alcaldessa, Neus Lloveras El regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Gargallo, i l'alcaldessa, Neus Lloveras

L'alcaldessa es mostra sorpresa per l'abstenció d'IC-V en l'aprovació de la tarifació social

La tarifació social aprovada pel Ple de l'Ajuntament de dilluns "canviarà la manera de tributar a la ciutat". Així ho va dir el regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Gargallo, després del ple ordinari de juliol. Gargallo va voler destacar que, fins ara, en el pagament de tributs a la nostra ciutat no es tenia en compte la capacitat econòmica. El regidor va explicar que "entrem en una nova era, entrem en una situació de progressivitat". La proposta aprovada pel ple inclou un escalat en cinc segments de renda que serà la base per determinar el grau de bonificació en els diferents impostos i taxes.

L'alcaldessa, Neus Lloveras, va voler destacar el treball que s'ha fet amb els grups polítics per arribar a un acord sobre aquest tema. "El fet que la CUP i el PP van votar favorablement la proposta demostra que aquesta feina s'ha fet" va declarar Lloveras en referència a l'adaptació del pagament tributs municipals a la situació econòmica de les famílies.

Per altra banda però, l'alcaldessa va mostrar la seva sorpresa pel vot d'Iniciativa. "Lamentem l'abstenció del PSC però sobretot la d'IC-V que l'any 2011 va posar aquesta proposta sobre de la taula". Neus Lloveras va voler recordar que la primera vegada que les ordenances municipals havien incorporat la progressivitat en relació als ingressos econòmics havia estat en el govern de Convergència i Unió.

La modificació de l'ordenança aprovada inclou, a banda de la tarifació social, algunes millores i correccions tècniques, com ara la definició dels subjectes a nivell tributari perquè no hi hagi problemes en l'aplicació.

Una de les dificultats d'aplicar les modificacions segons la renda i els ingressos de cada família o individu és esbrinar la capacitat econòmica. Per això l'Ajuntament ha sol·licitat la col·laboració de l'Administració Tributària.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00