Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/03/2017

El Servei d'Educació de l'IMET omple de xerrades març

Xerrades març IMET Xerrada del mes de febrer, "Conductes de risc a l'adolescència".

L'IMET també valora molt positivament l'assistència les sessions organitzades el passat més de febrer amb l’aprovació de la Diputació de Barcelona.

El mes de març a l'IMET arriba carregat de xerrades i sessions participatives organitzades juntament amb el Servei d'Educació de l'IMET, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú i la regidoria de salut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

La primera xerrada anomenada "Començar P3" tindrà lloc el pròxim 7 de març a les 15.30 h a la llar d'infants El Gavot (c. de les Canàries, 1-3). Aquesta sessió és un acte obert adreçat a totes les famílies amb infants que hagin d'iniciar el nivell de P3 i que es volen informar sobre el procés de preinscripció del curs 2017-2018.

"Preparats per al canvi, el pas de primària a la secundària" és la segona xerrada prevista pel dijous 9 de març a les 17.30 h a la Sala d'actes de l'IMET (c. Unió 81). Durant aquesta reunió es vol abordar una de les etapes més complicades dels adolescents, en el moment de trànsit. A la xerrada es parlarà dels principals canvis que es produeixen entre les dues etapes educatives, tant en l'àmbit emocional com educatiu. Es donarà a conèixer que impliquen aquests canvis i s'afavorirà el coneixement de la secundària per part de les famílies, amb l'objectiu de facilitar el suport als fills /es en aquesta transició.

El tercer acte destacat vindrà de la mà de Susana Peix, especialitzada en literatura infantil de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú i Meritxell Almirall, llicenciada en Psicologia, del centre "Som Pares". "Capbussem-nos en els contes. Com fomentar la lectura en nens i nenes de 6 a 12 anys" és el nom de la xerrada amb la qual es vol donar recursos i estratègies a les famílies per gaudir plegats dels llibres i que es durà a terme dimarts 21 de març a les 17.30 h a l'IMET.

L'última xerrada destacada del mes de març serà "Conductes de risc a l'adolescència", aquesta conferència és la segona vegada que es fa a causa de l'èxit que va tenir la primera realitzada al febrer. La sessió estarà dedicada a donar eines a les famílies per millorar la comunicació, l'establiment de normes i límits i la resolució de conflictes entre pares/mares – fills/es per poder prevenir, des del marc familiar, conductes de risc en el consum de drogues, alimentació, sexualitat i afectivitat. La jornada tindrà lloc el 30 de març a les 17.30 a l'IMET i anirà a càrrec de l'equip d'especialistes del programa de prevenció del consum de drogues de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que gestiona ATRA ASSOCIACIÓ.

Èxit de la xerrada “Eines per l'acompanyament escolar”

Gairebé una quarantena de persones van assistir a la xerrada “Eines per l'acompanyament escolar dels teus fills i filles”, organitzada el passat 9 i 16 de febrer pel Servei d'Educació de l'IMET amb l'aprovació de la Diputació de Barcelona.

Les dues sessions, a les que van assistir gairebé una quarantena de persones, pretenia donar estratègies per ajudar a aconseguir un acompanyament educatiu més eficaç dels filles i filles i poder fer servir aquestes eines el dia a dia.
La ponent pedagoga, educadora i experta en implicació famílies, Ana Isabel del Rio, va insistir en la importància de l'exercici físic, la lectura, portar una alimentació saludable, dormir les hores necessàries (mínim 10 hores a primària), dedicar temps als deures i limitar el temps a les pantalles; per poder assolir un bon desenvolupament acadèmic dels nostres fills i filles i per a millorar el seu rendiment.

Si voleu trobar més informació d'aquestes i d'altres xerrades o fer la inscripció podeu consultar la web http://www.imet.cat O bé trucar al 938140440.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00