Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/02/2017

VNG treballa en xarxa per a les persones LGTBI

Article d'opinió de la tercera Tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Convivència i Equitat, Teresa Llorens

El Ple Municipal de dilluns passat va aprovar per unanimitat l'adhesió de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú al conveni per formar part de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, amb la voluntat de desenvolupar i construir polítiques públiques que superin el model heteropatriarcal i eradicar les desigualtats i la lgtbifòbia que genera.

Fa pocs dies explicava en aquestes mateixes pàgines el posicionament municipal davant d'un fet del tot intolerable, la mutilació genital femenina, i ho feia des d'un posicionament ètic de justícia, llibertat i igualtat. Amb l'adhesió a la Xarxa de Municipis de LGTBI de Catalunya, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú té com a objectiu construir una societat justa i igualitària, sense cap tipus de discriminació, sigui pel motiu que sigui.

Aquesta acció no és una acció aïllada, no sorgeix del no res. La institució municipal porta anys treballant en aquesta línia i articulant diferents mesures per a l'equiparació dels drets de totes les persones. Així, en el conveni col·lectiu dels i les treballadores municipals dels anys 90, va equiparar i atorgar idèntics drets que el matrimoni a les unions entre persones del mateix sexe.

Des d'aleshores, hem fet camí de les denúncies per incompliment de la llei 11/2014, donant suport i autoajuda per a joves LGTBI, i impartint formació als empleats públics.

En aquests temps convulsos i d'expressions públiques que ataquen la diferència amb la voluntat de silenciar-la i amagar-la, hem de crear consciència col·lectiva del seu valor i enfocar les polítiques públiques cap a la sensibilització, la formació i la protecció per tal d'assolir una societat i una ciutat cohesionada i justa.

No és un camí fàcil perquè la discriminació, sigui del tipus que sigui, encara és present a la nostra societat i això ens obliga a estar permanentment atents i fer un treball conjunt per assolir una societat lliure de qualsevol tipus de discriminació.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00