Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/07/2013

VNG acull aquest dissabte una mostra de bestiari festiu infantil de Catalunya

Aquest dissabte,  mostra de bestiari infantil a VNG Aquest dissabte, mostra de bestiari infantil a VNG

La cercavila serà el preludi a la hissada de la senyera que dóna inici a la Festa Major

Un total de setze colles de bestiari d'arreu de Catalunya recorreran els carrers del centre de Vilanova i la Geltrú coincidint amb la V Mostra Representativa de Bestiari festiu infantil de Catalunya. Una mostra representativa significa que dins de la totalitat de les colles participants s'hi podrà veure una àmplia varietat de tipologies de figures existents: drac, àliga, mulassa, cuca, falcó, cabra, mussolet, víbria, carpa... A la mostra del proper dissabte, que s'inclou dins del programa d'actes de la Festa Major de la capital del Garraf, s'hi podran veure fins a 19 figures de bestiari diferents. La cercavila, que és de caràcter infantil, combinarà bèsties amb foc i sense foc. De fet, una llençarà aigua i llaminadures. De Vilanova i la Geltrú hi participaran la carpa infantil Juanita, la mulassa La Cabreta i com a amfitrions els dracs bessons de la Geltrú i el Drac Barrina de la Geltrú.

La mostra s'iniciarà amb una plantada del bestiari participant a partir de dos quarts de sis de la tarda a la plaça de la Vila. A dos quarts de set sortirà la cercavila que finalitzarà a la plaça de Sant Antoni cap a de les nou del vespre, quan és previst que s'iniciï l'acte de la hissada de la senyera. Tot seguit hi haurà una ballada conjunta de tot el bestiari de la mostra.

La V Mostra Representativa de Bestiari festiu infantil de Catalunya l'ha coordinat l'Associació d'Amics del Drac de la Geltrú amb el suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, els Pabordes 2013, l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Les colles participants en aquesta trobada són: Àliga de Montblanc, Falcó Niku dels Falcons de Barcelona, Mussolet de Gavà, Dragolins Xarop, Pomada i Xeringueta de Badalona, Drac de Can Sofre de Badalona, Drac Quintifoc de Sant Quintí de Mediona, Carpa infantil Juanita de Vilanova i la Geltrú, Cuca Llumeneta de Perafort, Dragolí de la Bisbal d'Empordà, Drac petit de Montblanc, Cabra petita de Reus, mulassa La Cabreta de Vilanova i la Geltrú, Vibrieta Serrallenca de Tarragona, Drac infantil de Terrassa, Drac Barrina de la Geltrú, Bessons de la Geltrú.

El recorregut de la cercavila serà: pl. de la Vila, c. de Sant Sebastià, c. de l'Almirall Colom, rbla. Principal, pl. de les Neus, c. de Sant Gregori, c. del Comerç, pl. de Pau Casals, c. de l'Església i pl. de Sant Antoni.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00