Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/09/2016

Dimarts vinent comença un nou curs del taller La història a les nostres mans

  L'Alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, i la Regidora de Gent Gran, Blanca Albà, a la inauguració de l'any passat  L'Alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, i la Regidora de Gent Gran, Blanca Albà, a la inauguració de l'any passat

Enguany hi ha voluntat d'augmentar el nombre de participants, per tal d'afavorir la transversalitat del projecte

Dimarts vinent, 13 de setembre, a les 18 hores es farà a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, l'acte d'obertura del taller "La Història a les nostres mans", en la que serà la seva 18a edició.

La història a les nostres mans és un taller d'història local protagonitzat per una setantena de persones que, al llarg del temps, s'han constituït com a Grup de Dones amb Memòria. L'objectiu és recuperar, a través de la tradició oral i el punt de vista de les dones, la història de Vilanova i la Geltrú.

Des dels seus inicis l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha donat continuïtat a aquesta iniciativa mitjançant un seguit d'accions, com l'edició de la col·lecció de llibres "La memòria del futur". En els volums de la col·lecció es recullen els principals aspectes de la història de la ciutat, per tal que les noves generacions coneguin els fets històrics, en alguns casos explicats pels seus propis protagonistes.

Una de les activitats més destacades del taller és la transmissió de les vivències del grup de dones, que realitzen xerrades a les escoles i instituts de la ciutat que ho demanen. D'aquesta manera s'afavoreix la transmissió oral i s'estableix un intercanvi intergeneracional ric i ple d'experiències vivencials.

En aquest sentit, i per tal d'ampliar aquest tipus d'aportacions tan personals es fa necessari incrementar el nombre de participants, que estiguin disposats a destinar una part del seu temps i participar del projecte.

La inauguració del nou curs és obert a la participació de tothom, i és un bon moment per conèixer millor el projecte i el que representa per mantenir viva la història de la ciutat. Un cop finalitzi la presentació hi haurà un petit refrigeri als jardins del museu per a tots els assistents.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00