Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/10/2007

L'OMIC disposa del llistat de productes retirats per alertes relacionades amb la seguretat

  Aquest model de sabates de dona ha estat retirat recentment del mercat     Aquest model de sabates de dona ha estat retirat recentment del mercat

Aquest llistat també es pot consultar a l'adreça electrònica www.consum.cat

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) disposa del llistat de productes retirats del mercat, que no compleixen la normativa marcada per la Directiva de Seguretat General dels Productes. Aquest ens té com a finalitat garantir que els productes que adquireixen els consumidors no comportin riscos per a la seva salut i seguretat, sempre que en facin un ús adequat. Cal suposar que un producte és insegur si no consten les dades mínimes que identifiquen el productor o l'importador, o no disposa del certificat CE que garanteix que el fabricant compleix els requisits de seguretat marcats per la Comunitat Europea, per bé que no tots els productes estan obligats a portar aquest certificat. 

La Comunitat Europea disposa d'una xarxa d'alertes que té com a objectiu l'intercanvi ràpid d'informació entre les autoritats competents davant l'existència d'un producte que pugui generar un risc greu entre els consumidors. A Catalunya el punt de contacte és l'Agència Catalana de Consum, on consten els productes que es troben notificats a la xarxa d'alertes. Pel que als productes alimentaris el punt de contacte és la Direcció General de Salut Pública. 

El llistat de productes retirats del mercat es pot consultar a l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor de VNG i a l'adreça electrònica www.consum.cat . Joguines, un cotxet de passeig per infants, unes sabates, pastes de dents o adaptadors elèctrics són alguns des productes que darrerament s'han incorporat a la xarxa d'alertes.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00