Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/09/2016

L'IMET inicia el curs 2016/2017 del Programa de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball (PFI-PTT)

Més de 70 alumnes integren els 5 cursos del PFI-PTT Més de 70 alumnes integren els 5 cursos del PFI-PTT

Més de 70 nois i noies participaran en els cinc cursos previstos enguany

Aquest dijous, la sala d'actes de l'IMET, s'ha donat el tret de sortida al nou curs del Programa de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball (PFI-PTT). El regidor d'Educació i Ocupació, Joan Martorell, i el gerent de l'IMET, Jordi Palacios, han donat la benvinguda als més de 70 nois i noies que s'integren en 5 cursos amb diferents perfils professionals.

El regidor d'Educació i Ocupació ha donat la benvinguda als alumnes i els ha animat en aquest nou camí que comencen. "Entenem que veniu de situacions complicades però penseu que ara teniu una nova oportunitat de seguir formant-vos. Us oferim les eines per poder reorientar la vostra vida. Quan ens retrobem al juny, quan hagueu acabat el curs, aleshores fareu una altra cara, de satisfacció d'haver après coses noves".

Per la seva banda, el gerent de l'IMET s'ha afegit a les paraules de benvinguda i ha afegit als joves que "cal que hi poseu de la vostra part perquè això sigui un èxit. Cal que us responsabilitzeu del vostre present i futur. Nosaltres us tractarem com a adults joves, no simplement com alumnes".

PFI 02
La gran novetat d'enguany és que tots els PFI es portaran a terme al mateix IMET. Fins ara, dos dels PFI-PTT s'ubicaven a l'Escola Municipal d'Art i Disseny, els dels perfils d'Auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques i d'Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic. Ara, aquests se sumen als perfils d'Auxiliar de muntatges d'instal·lacions elèctriques, d'aigua i gas i Auxiliar de muntatge i manteniment d'equips informàtics, i tots es realitzaran a l'edifici de La paperera. I un altre curs que també s'inicia és el del PFI adaptat als joves amb discapacitat intel·lectual amb l'especialitat d'Auxiliar de comerç i atenció al públic, que ha donat resposta a la necessitat de poder disposar d'oferta post-obligatòria per a aquestes persones contribuint a tenir una societat inclusiva.

En total són més de 70 nois i noies els que han començat un d'aquests cinc cursos. Així, fins al juny de 2016, l'alumnat realitzarà 1.000 hores repartides en mòduls de formació general (matemàtiques, llengua, orientació...), formació professional i pràctiques formatives en empreses.

Aquest programa esta organitzat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'IMET. S'adreça a joves d'entre 16 i 21 anys que han finalitzat l'ESO sense assolir el graduat i que necessiten d'un suport en orientació personal i professional que possibiliti la seva inserció laboral o bé el seu retorn al sistema educatiu.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00