Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/12/2014

Comença la construcció de la nova pista esportiva de Vilanova i la Geltrú

Els regidors Joan Giribet i Blanca Albà al lloc on es construirà la nova pista esportiva     Els regidors Joan Giribet i Blanca Albà al lloc on es construirà la nova pista esportiva

La instal·lació es preveu que estigui en funcionament entre l'abril i el maig de 2015. El nou equipament, juntament amb l'actual pavelló poliesportiu del Garraf, conformarà el Complex Esportiu Isaac Gálvez.

Les obres de construcció de la nova pista esportiva, que en el futur conformarà el Complex Esportiu Isaac Gálvez, ja s'han iniciat. El tancament perimetral de la zona de treball darrera l'actual pavelló poliesportiu del Garraf indica la zona on es construirà aquesta nova instal·lació esportiva que té per objectiu acabar amb l'alta demanda de pistes d'entrenament que hi ha actualment a Vilanova i la Geltrú. Segons ha explicat la regidora d'Esports de l'Ajuntament de VNG, Blanca Albà, "la salut de l'esport vilanoví és molt bona i el nombre de practicants augmenta any rera any" incrementant també les necessitats que tenen els clubs quant a instal·lacions i horaris d'ús d'entrenament.

La nova pista esportiva es preveu que estigui a punt entre l'abril i el maig de 2015 i permetrà donar resposta a l'alta demanda d'instal·lacions per entrenar en esports com el volei, el bàsquet, el korfball i handbol. En aquest sentit, la regidora Albà ha afirmat que "hem prioritzat l'entrenament per sobre la competició" i per això el nou pavelló comptarà amb "tres noves pistes, el doble que tenim actualment al pavelló poliesportiu" però sense graderies ni vestidors.

El regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet ha parlat de les dimensions de la instal·lació (53 metres de llargada per 32 metres d'amplada i uns 8 metres d'alçada) que comptarà amb 3 pistes de bàsquet i amb 1 pista d'handbol inclosa, on també s'hi podrà fer els entrenaments de la resta d'esports, vòlei i korfball. Segons Joan Giribet "és un projecte de necessitats i no de vistositats" que es realitzarà en dues fases "una primera fase on es farà la fonamentació i la construcció de la pista i una segona fase per fer el tancament de laterals fins a 2,5 metres i la coberta metàl·lica que tanca l'espai". Joan Giribet ha reiterat, mentre realitzava la visita al terreny on s'ha de construir la nova pista i que ja ha estat desbrossat, que l'objectiu del Govern municipal és "fer estructures que tinguin la màxima flexibilitat amb la intenció que la poca inversió que hi ha sigui el màxim de rendible". 

La inversió per fer aquest nou equipament és de 600.000 euros i va a càrrec d'una subvenció de la Diputació de Barcelona. Aquesta subvenció es destina íntegrament a la construcció de l'equipament mentre que el disseny de l'equipament s'ha realitzat amb recursos propis municipals, des del Departament de Projectes de la Regidoria d'Urbanisme.

Imatges del projecte
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00