Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/02/2015

Es presenta l'associació EVA per la integració de la dona

Presentació d'EVA Presentació d'EVA

La nova entitat té per objectiu promoure l'equitat a la nostra societat

Un centenar de dones van assistir aquest dissabte al Centre Cívic La Geltrú a la presentació de l'Associació EVA per la Integració de la dona. Es tracta d'una nova entitat dedicada a promoure l'equitat en la vida comunitària que neix d'un col·lectiu de dones d'origen marroquí. Aquest fet suposa un pas endavant cap a una cultura que integri la riquesa de la diversitat.

Neus Lloveras, alcaldessa de la ciutat, en la presentació de l'acte va felicitar la iniciativa i la seva voluntat de dedicar-se a promoure l'equitat a la nostra societat. Així mateix, l'alcaldessa es va referir a la trajectòria acollidora de la vila i a la voluntat de servei de l'Espai d'Equitat, un servei municipal obert a totes les dones de la ciutat sigui quin sigui el seu origen, creença, cultura o situació.

En l'acte també hi va intervenir Siham El Mouden, presidenta de l'entitat, i Fatiha Elmouali, tècnica d'acollida de l'Ajuntament de Granollers, qui va presentar la ponència La integració de la dona musulmana a Catalunya. En la seva exposició, Fatiha Elmouali va dir que l'escola era la porta d'entrada a la societat i que era imprescindible la participació de les mares en les AMPES de les escoles i l'aprenentatge de la llengua catalana com a eina de cohesió. Fomentar la formació i impedir el fracàs escolar era la millor aposta de futur amb què les dones podien incidir estretament.

Seguidament es va presentar la ponència La dona i la intercultura, a càrrec de Mari Pau Munuera, presidenta de l'associació de dones, La Frontissa, membre del Casal de Dones. Mari Pau Munuera va posar l'accent en la cura de la intercultura i la multinacionalitat des d'un punt de vista de la igualtat d'oportunitats entre els homes i les dones i va convidar a la ciutadania a construir un feminisme plural.

Aquesta nova entitat se suma a les ja existents amb l'objectiu de fer sentir les veus de les dones del municipi, per treballar des dels diferents col·lectius i fer front a les desigualtats de gènere encara existents, per compartir experiències, per reflexionar i per proposar noves eines de treball.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00