Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/12/2016

Comença un procés participatiu pel foment del civisme i la convivència

La jornada està oberta a entitats i persones a títol individual      La jornada està oberta a entitats i persones a títol individual

Dimecres es fa una sessió de presentació oberta a totes les entitats que vulguin formar part del procés participatiu per avançar cap a una ciutat més justa, cohesionada i inclusiva

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú té com a objectiu estratègic treballar al voltant de temàtiques relacionades amb el civisme i la convivència a la ciutat, i a la vegada rep la inquietud de les entitats i la ciutadania respecte les actituds incíviques d'algunes persones. Tot i la feina que s'ha anat realitzant al llarg d'aquests anys, es continuen produint un degoteig d'accions incíviques que esperonen a continuar treballant en aquest sentit.
És per aquest motiu que l'Ajuntament endega ara un procés participatiu per impulsar el Pla d'acció de mesures de foment del civisme i la convivència a la Vilanova i la Geltrú que avanci cap a una ciutat més justa, cohesionada i inclusiva de la mà de tots els agents implicats.

Amb l'objectiu d'iniciar aquest procés participatiu, es convida entitats i ciutadania a la sessió de presentació i recollida d'aportacions que es farà demà dimecres, 14 de desembre, a les 18 hores a la Sala d'actes de l'Institut Municipal d'Educació IMET (c. de la Unió, 81-87, 1r pis).
L'objectiu de la sessió és debatre i compartir els objectius i la metodologia.
Per tothom qui hi estigui interessat i es vulgui preparar la reunió, pot accedir a aquest enllaç de la web municipal, on hi ha tota la informació.

Antecedents
En resposta a la inquietud de la ciutadania al voltant del civisme i la convivència a la ciutat, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va engegar el procés participatiu Vius i convius, digues la teva!, amb la voluntat de recollir diferents visions i aportacions ciutadanes per a la posterior elaboració de l'Ordenança municipal de mesures per fomentar el civisme i la convivència a Vilanova i la Geltrú , aprovada pel Ple municipal el gener de 2015.
El Pla d'Actuació Municipal 2015 / 2019, amb l'objectiu de promoure el civisme com a eina clau per a fomentar la convivència, preveu redactar, donar a conèixer i desplegar un Pla de xoc de civisme de la mà de tots els agents implicats.
El mes de juny es va finalitzar L'aproximació diagnòstica del civisme a Vilanova i la Geltrú i propostes d'intervenció, amb la col·laboració de tots els serveis municipals implicats.
Ara, l'Ajuntament obre un procés participatiu per impulsar el Pla d'Acció de Mesures de Foment del Civisme i la Convivència a la Vilanova i la Geltrú. Es tracta de complementar el treball previ realitzat a nivell intern, tenint en compte les aportacions i demanar la implicació de les entitats, i dels establiments de restauració, d'oci nocturn i turístic de la ciutat. El Pla compta amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona per tirar endavant el procés participatiu que complementi l'aproximació diagnòstica i les propostes, i per redactar el primer esborrany del Pla.

Aquest període de participació ciutadana, on les entitats i les persones a títol individual podran fer les seves aportacions, inclou aquesta primera sessió informativa de dimecres, i dues sessions de tallers participatius a la sala gran del Centre Cívic La Geltrú (pl. Associació Alumnes Obrers, 1).
Les sessions formatives de reflexió es faran dimarts 10 de gener de 18 a 20.30 h, o dissabte 14 de gener, de 10 a 13 h.
I les sessions de tallers de propostes es faran dimarts 31 de gener de 18 a 20.30 h, o dissabte 4 de febrer de 10 a 13 h.

A partir de dijous 15 de desembre la ciutadania es podrà apuntar a aquests tallers participatius sobre el Pla de Mesures pel foment del civisme i fer les inscripcions on line.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00