Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/10/2015

El descobriment dels talents dels infants, tema central de la primera sessió del Cicle de xerrades de l'IMET

L'acte tindrà lloc aquest dijous,a partir de dos quarts de sis de la tarda, i anirà a càrrec de Cristina Farré

L'Institut Municipal d'Educació i Treball IMET presenta aquest dijous 29 d'octubre, a les 17.30 h, la xerrada (gratuïta) Intel·ligències múltiples: descobrim tots els talents. La sessió anirà a càrrec de Cristina Farré Agustín, coordinadora de l'Associació ELNA - Eduquem La Nostra Autoestima -, i comptarà amb la participació del regidor d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Joan Martorell.

Vivim temps de canvis ràpids. Temps que exigeixen adaptació contínua i on les tecnologies de la informació i la comunicació juguen un paper predominant. Però, encara avui dia, l'ensenyament es basa en valorar fonamentalment la intel·ligència lògic-matemàtica, la lingüística i la memòria, basant-se en el quocient intel·lectual que veu exclusivament la intel·ligència heretada.

La teoria de les intel·ligències múltiples, proposada el 1983 per Howard Gardner -psicòleg i professor a la Universitat de Harvard-, defensa que totes les persones tenen vuit tipus d'intel·ligència que, si bé poden estar relacionades, determinen el comportament, la manera d'aprendre, captar i comprendre, entre d'altres, el món que les envolta.

L'aposta passa, ara, per potenciar els talents no curriculars, com ara la creativitat, l'empatia, la intuïció, les competències inclusives, la capacitat organitzativa i de cooperació, la passió o la intel·ligència emocional, que amb tota seguretat tindran una gran importància en el futur dels infants. Treballant amb les intel·ligències múltiples, tots els infants poden trobar el seu espai a l'escola i sentir-se valorats. L'alumne, d'aquesta forma, se situa en el centre de l'aprenentatge amb un rol de participació i interacció.

La xerrada s'emmarca en el Cicle de Xerrades que l'IMET dissenya i programa cada any amb la finalitat d'abordar temes relacionats amb l'educació i els infants, amb l'objectiu de proporcionar informació i recursos per donar suport a la tasca educativa de les famílies. Les xerrades s'adrecen prioritàriament a les famílies, tot i que resten obertes a qualsevol persona interessada en el tema, siguin AMPES, professorat, psicòlegs, pedagogs o altres.

Per a més informació i inscripcions podeu consultar aquest enllaç.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00