Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/03/2013

'Setmana del món laboral' a la Joan Oliva i a la Cardona Torrandell

Setmana del món laboral a les biblioteques municipals Setmana del món laboral a les biblioteques municipals

La cerca de feina, protagonista a les biblioteques municipals de l'11 al 19 de març

De l'11 al 19 de març les biblioteques municipals de VNG celebren la Setmana del món laboral. Aquest dilluns 11 de març es posa en marxa un nou fons especial que porta per nom Món laboral i que inclou tots els documents relacionats amb la cerca de feina, emprenedoria, coaching, oposicions, etc.

Els documents presents en aquesta nova secció es distribueixen en cinc àmbits temàtics:

1) Cerca de feina: orientació professional, cerca d'ocupació...

2) Eines per trobar feina: currículum vitae, tests psicotècnics, entrevistes de selecció, comunicació, noves tecnologies, etc.

3) Mercat de treball: legislació, personal i professions, atur...

4) Noves empreses: emprenedoria i treballadors autònoms, teletreball, organització i comunicació a l'empresa...

5) Treballar a l'administració pública: temes d'oposicions, exàmens i tests d'oposicions...

Cada àmbit temàtic s'identifica amb un pictograma que es pot veure en la Guia de lectura.

També es posa a disposició dels usuaris una Guia de lectura que inclou una selecció dels principals i més nous documents que les biblioteques ofereixen en relació amb el món laboral.

A més a més, per tal de donar més visibilitat a aquest nou fons especial cada biblioteca ha organitzat una activitat relacionada amb aquesta temàtica.

Dijous 14 de març, a les 19 h, la biblioteca Armand Cardona Torrandell ofereix la xerrada A la recerca de treball! com augmentar les possibilitats d'èxit i no morir en l'intent, a càrrec de Toni Contreras, tècnic en emprenedoria de l'IMET, i Lourdes Lalaguna, tècnica d'orientació laboral de l'IMET.

Aquesta xerrada està especialment indicada per a aquelles persones que estan en procés de cercar feina o que tenen pensat muntar una nova empresa, negoci, etc. A partir de la presentació de dos professionals de l'IMET es podran conèixer alguns dels principals recursos existents a l'hora de realitzar aquests processos.

Dimarts 19 de març, a les 18 h, la biblioteca Joan Oliva i Milà ofereix la primera sessió del taller Parlar en públic, a càrrec de Martí Cruells, de l'Espai Delkor. Amb places limitades, les inscripcions es poden fer a la mateixa biblioteca.

La biblioteca pública té per objectiu adaptar-se al context en què actua i respondre a les necessitats dels ciutadans. És per aquest motiu que les biblioteques de VNG prenen aquesta iniciativa i apropen als seus usuaris els recursos de què disposen: un fons documental complet i actualitzat, eines 2.0 per tal de dinamitzar-ho i facilitar l'accés a la informació, connexió a internet i xarxa WiFi, aules amb equipament informàtic perquè els usuaris puguin desenvolupar els seus projectes, treballs i formar-se, etc. Tot en una conjuntura que fa especialment necessàries iniciatives d'aquest tipus.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00