Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/06/2013

Exposició 'Salvem la mar' al CRIA

La mostra es va inaugurar ahir a la tarda    La mostra es va inaugurar ahir a la tarda

El Centre de Recursos i Informació Ambiental del carrer del Bonaire s'apunta a la Setmana del Medi Ambient amb una mostra informativa sobre la contaminació marina

Fins al 80% de la contaminació dels mars i oceans prové de les activitats humanes que es generen a la superfície de la terra. I és bo saber que, malgrat que els oceans són immensos, els seus ecosistemes són fràgils i vulnerables. Amb la intenció d'explicar això a la població, l'Associació de Defensa dels Drets dels Animals (ADDA), ha elaborat una exposició que es titula "Salvem el mar", i que després de recórrer diversos indrets de Barcelona arriba a Vilanova i la Geltrú de la mà del Centre de Recursos i Informació Ambiental.

La regidora de Medi Ambient Blanca Albà va inaugurar ahir la mostra, que es pot visitar fins al 28 de juny de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30h, i dimarts i dijous també de 17 a 20h.

A la mostra s'explica com el mar ocupa tres quartes parts de la superfície terrestre, és la font del 80% d'oxigen de la nostra atmosfera, i els seus recursos s'estan esgotant. La gran majoria dels residus que van a parar al mar són metalls, plàstics i vidres, materials que triguen dècades o segles en poder dissoldre's. A més, els rius, durant el seu recorregut, van recollint residus sòlids i abocaments químics que acaben desembocant al mar. Així, l'acumulació de productes contaminants i al sobreexplotació dels recursos naturals provoquen la destrucció dels ecosistemes i de nombroses espècies d'animals.
La mostra dóna consells útils per a la ciutadania a l'hora de contribuir a salvar la mar, reduint, reutilitzant o reciclant.

El CRIA se suma amb aquesta exposició als actes de la Setmana del Medi Ambient. El mateix dijous s'hi va celebrar la xerrada "Com funciona la moneda social turuta?", a càrrec de l'associació ECOL3VNG; i avui divendres acollirà una altra xerrada: "Idees per regenerar l'agricultura i dinamitzar l'economia local", amb la cooperativa agrícola La Garrofa.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00