Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/07/2016

La Postal de Gegants porta a Mataró els Gegants Vells de la Geltrú

Col·locació medalla al gegant Ulderich davant Ajuntament. Foto: Ajuntament de Mataró Col·locació medalla al gegant Ulderich davant Ajuntament. Foto: Ajuntament de Mataró

L'Ulderich i la Guisla prenen el relleu als Gegants Grossos de Vilanova, convidats en la primera edició d'aquest tradicional acte

La Postal de Gegants 2016 de Mataró ha tingut com a convidats els Gegants Vells de la Geltrú. Un any més, la Família Robafaves i els Nans de Mataró han estat els amfitrions cap a uns altres gegants històrics o destacats per l'arrelament en la seva zona que han visitat la ciutat amb motiu de Les Santes.

En aquesta ocasió l'Ulderich i la Guisla, acompanyats pel regidor d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament de VNG, Joan Martorell, s'han desplaçat fins a la capital del Maresme per participar en un acte que se celebra des de 1985. La parella són els gegants originals de l'any 1972 i que es van recuperar a l'any 2014. Actualment únicament surten per Corpus a la nostra ciutat.

El regidor Joan Martorell s'ha mostrat molt content pel fet que "és la segona vegada que es convida Vilanova i la Geltrú en aquest acte. L'altra va ser en la primera edició, i és un honor. Cal agrair la bona feina de la colla de VNG".

Els Gegants Vells de la Geltrú responien així a la invitació formal mitjançant una postal franquejada dels amfitrions. Aquesta postal, posteriorment, és editada per la Colla dels Gegants de Mataró i es distribueix entre el públic per donar a conèixer els convidats.

Els primers gegants convidats l'any 1985 van ser els Gegants Grossos de Vilanova, protagonistes, per tant, de la primera Postal de Gegants. Aquest és un acte únic, la qual cosa vol dir que mai repeteixen gegants ni ciutat. Per tant, Vilanova i la Geltrú és la primera ciutat que respon per segona vegada a la invitació de Mataró, 31 anys després.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00