Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/01/2016

L'Associació de Persones amb Discapacitat del Garraf busca voluntaris

L'entitat compta actualment amb 180 socis     L'entitat compta actualment amb 180 socis

Es tracta d'una entitat creada el 2012 que vetlla per la integració laboral de les persones amb discapacitat

L'Associació de Persones amb Discapacitat del Garraf, amb seu al centre cívic del Tacó de Vilanova i la Geltrú, va néixer l'any 2012 amb l'objectiu d'assolir la integració laboral de les persones amb discapacitat. Amb un àmbit d'actuació a tota la comarca del Garraf, l'entitat, que compta amb el suport dels serveis socials municipals, va néixer de la mà d'un grup d'usuaris del Servei d'Integració Laboral (SIL) del Garraf, gestionat per la Fundació ECOM. Aquell any el SIL va desaparèixer a causa de les retallades en matèria d'ocupació. Per aquest motiu, un grup d'usuaris va decidir continuar amb aquella tasca i crear una associació de persones amb discapacitat de la comarca. Actualment compten amb més de 180 socis.

L'objectiu principal de l'entitat és la inserció laboral i la formació de persones amb algun tipus de discapacitat que es troben a l'atur. Per això ofereix cursos i tallers formatius, i fa cerca d'empreses que contractin a aquestes persones amb discapacitat, informant dels avantatges que l'administració pública dóna a aquestes empreses. A banda, també treballa conjuntament amb els ajuntaments i amb els serveis locals d'ocupació dels sis municipis de la comarca del Garraf.

El fet que aquest col·lectiu presenti un nivell d'exclusió del mercat de treball elevat, pot comportar risc d'exclusió social, i més tenint en compte el moment de crisi socio-econòmica actual.

El projecte Margalló, per promocionar la inserció laboral de les persones amb discapacitat, pretén donar un suport directe a aquestes persones, acompanyant-les, formant-les i assessorant-les en matèria laboral. Els usuaris de l'Associació de Discapacitats del Garraf fan primer una entrevista d'acollida i orientació, i se'ls elabora un pla de treball individual. Tot seguit se'ls ofereix formació a partir dels recursos formatius que ofereix la comarca, proposant si cal als serveis locals d'ocupació les accions formatives que s'adaptin a les necessitats dels usuaris.
Posteriorment, s'ajuda l'usuari en la recerca de feina i la seva planificació, fomentant la creació de grups de recerca de feina per intercanviar experiències i recursos. I finalment, es fa un encaix entre les ofertes i les demandes de treball existents.
El servei d'integració laboral atén amb cita prèvia a la seu del Consell Comarcal, a la plaça Beatriu de Claramunt, els dimarts de 9 a 13 h.

A banda del Margalló, l'entitat també té en marxa altres projectes dirigits a col•lectius en risc d'exclusió social. Un d'aquests projectes, que es troba en fase molt avançada, és el d'adaptació d'habitatges per a persones amb discapacitat o persones grans amb rendes limitades.

Una de les principals necessitats de l'Associació en aquests moments és la incorporació de persones voluntàries que tinguin especial sensibilitat per aquests temes. Les persones interessades es poden dirigir els dimarts i dijous de 9 a 13 h al centre cívic del Tacó, poden escriure un correu electrònic a adgarraf@adgarraf.org, o poden trucar al 93 893 63 58.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00