Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/01/2013

L'equip de govern i els treballadors municipals arriben a un preacord per adaptar-se a les noves condicions laborals

Els treballadors municipals van conèixer dijous el contingut del preacord   Els treballadors municipals van conèixer dijous el contingut del preacord

Els diners que es van descomptar als treballadors que van fer vaga el 14 de novembre aniran destinats a projectes socials. També s'hi destinaran els diners de la paga extra de Nadal a la que van renunciar els regidors en solidaritat amb els treballadors

El govern i els treballadors municipals han estat treballant els darrers mesos per arribar a un acord sobre el conveni col·lectiu i Pacte de condicions que ha d'entrar en vigor de manera immediata i fins a finals de 2016. Després de mig any de negociacions han aconseguit arribar a un preacord que satisfà les dues parts, i que ahir es va explicar al conjunt dels treballadors en una assemblea. Dimecres vinent el votaran en un referèndum.

El preacord que els representants sindicals i el govern van signar el passat 29 de desembre ha estat valorat positivament per l'alcaldessa Neus Lloveras, que ha recordat que "L'Ajuntament és l'empresa més gran de la ciutat, i funciona si les relacions amb els treballadors funcionen". Per això ha destacat la necessitat i la capacitat de seure, dialogar i arribar a acords, perquè "quedin reflectides les mesures que imposa la nova legislació del govern estatal, intentant minimitzar el seu impacte sobre els treballadors de l'Ajuntament".

El preacord contempla mesures com les retallades en dies de festa i vacances, els retards i renúncies en els pagaments pendents en concepte d'increment de l'IPC, i rebaixes també en conceptes de Fons Social, pagues extres i productivitat. Tot plegat amb el compromís que no es perdin llocs de treball.

Aquestes mesures han d'ajudar a equilibrar el pressupost municipal per aquets 2013, que l'equip de govern està negociant aquests dies amb els grups de l'oposició per intentar aprovar per Ple el proper mes de febrer.

Diners per a projectes socials

D'altra banda, els treballadors municipals que van fer vaga el passat 14 de novembre van deixar de cobrar 16.314 euros, que aniran destinats a diversos projectes de solidaritat tal i com van decidir els mateixos treballadors.
Concretament, la meitat, més de 8.150 euros, es donaran a l'entitat de la Mesa d'Entitats Socials La Mensa del Cor, que gestiona ajuts als menjadors escolars perquè els infants més desafavorits puguin gaudir d'un àpat complet al dia. L'altra meitat es donarà a parts iguals a Creu Roja i a Càritas perquè abasteixin el Banc de Queviures de Vilanova i la Geltrú.

Els projectes socials també es veuran afavorits per l'ingrés dels diners procedents de la paga extra de Nadal que els regidors de l'Ajuntament de la ciutat no van cobrar en solidaritat amb els treballadors municipals.
Pel que fa als regidors de l'equip de govern, l'alcaldessa Neus Lloveras explicava en roda de premsa que es destinaran als serveis socials municipals, que cada vegada necessiten més recursos per cobrir les necessitats creixents de la ciutadania. En total són 21.167 euros.
Els grups polítics de l'oposició han mostrat la seva voluntat de destinar aquests diners (8.577 euros) a menjadors escolars i als bancs de queviures.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00