Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/01/2014

Campanya sobre la tinença responsable d'animals

La regidora amb el tríptic informatiu i la xapa que es regala en censar l'animal  La regidora amb el tríptic informatiu i la xapa que es regala en censar l'animal

El Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de VNG engega una campanya informativa abans de començar a aplicar les sancions previstes per la nova ordenança

L'ajuntament va aprovar el mes de setembre l'Ordenança Municipal sobre la Tinença d'Animals, amb la intenció que esdevingui una eina per la convivència. Ara, abans de començar a aplicar-la i sancionar els infractors, el Servei de Medi Ambient ha posat en marxa una campanya d'informació i divulgació.

Blanca Albà, regidora de Medi Ambient, ho explicava així en la roda de premsa de presentació: "l'ordenança ja està aprovada i publicada, però volem donar a conèixer el seu contingut abans de començar a sancionar. Així es respectaran els drets dels animals i millorarà la convivència entre les persones que tenen animals i les que no".

La intenció és allargar la campanya fins a mitjans de març, quan es començarien a aplicar les sancions. Així, en les properes setmanes es donarà un tríptic informatiu a totes les persones que vagin a l'OAC a inscriure el seu animal de companyia al cens municipal, i s'informarà també a peu de carrer a través dels agents cívics i la policia local. Els tríptics també es podran trobar en equipaments municipals com els centres cívics. A banda, la campanya també tindrà impacte en els mitjans de comunicació locals i comarcals, amb anuncis de televisió, de ràdio, a la premsa escrita i a la premsa digital, a banda de la web municipal.

Blanca Albà ha manifestat que "esperem no haver de sancionar massa vegades perquè voldrà dir que els propietaris d'animals coneixen la normativa i la respecten, però si cal, ho farem, perquè si hi ha una normativa s'ha de complir".
La regidora ha explicat que en les reunions que l'equip de govern, encapçalat per l'alcaldessa, fa cada setmana amb els veïns dels diferents barris de la ciutat, les deposicions dels gossos i l'incivisme d'alguns propietaris d'animals són les queixes més freqüents. Trobar una solució a la brutícia és un dels objectius de l'aplicació de l'ordenança.

Pel que fa als principals drets dels animals, deures envers la ciutadania i respecte a les altres persones i al mobiliari públic, l'ordenança estableix com a infraccions lleus no censar l'animal o no identificar-lo amb el microxip, no passejar-lo lligat, no recollir els seus excrements o deixar que embruti les façanes o mobiliari urbà.
Entre les infraccions greus, destaquen l'abandonament, o, en el cas dels gossos potencialment perillosos, no disposar de llicència per a la seva tinença o d'una assegurança de responsabilitat civil per aquests animals.
Així, les sancions per a les infraccions lleus no arriben als 750 euros, les de les infraccions greus arriben fins als 1.500 euros, i les molt greus es poden sancionar fins a 3.000 euros.

Els requisits que marca l'ordenança per a la tinença d'animals de companyia inclouen la identificació amb microxip, la inscripció al cens municipal, i el seguiment sanitari amb un llibre de vacunacions al dia. Per incentivar la inscripció al cens, es regalarà una placa identificativa, que facilitarà la devolució de l'animal en cas de pèrdua.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00