Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/04/2016

Dia Mundial del Circ a Vilanova i la Geltrú

Hi haurà espectacles i tallers des de les 11 del matí fins a les 12 de la nit   Hi haurà espectacles i tallers des de les 11 del matí fins a les 12 de la nit

Dissabte 16 la nostra ciutat acollirà la celebració central a Catalunya del Dia Mundial del Circ, amb tallers de circ i espectacles 'a la gorra' de companyies nacionals i internacionals a diferents espais de la ciutat

 El 2008 l'Associació Europea de Circ, amb la col·laboració de la Unió Europea, va impulsar la celebració del Dia Mundial del Circ el tercer dissabte del mes d'abril. Catalunya es va afegir a la celebració l'any 2013 a través de l'Associació de Professionals del Circ de Catalunya, que enguany ha decidit que Vilanova i la Geltrú sigui la seu de la celebració central, després que l'any passat la seu fos Barcelona.

Així, aquest 16 d'abril, la ciutat s'omplirà de la mà de l'Associació de Professionals del Circ de Catalunya, la Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya, i l'Escola de Circ Saltimbanqui, amb la col·laboració de l'Ajuntament de la ciutat. Els espectacles "a la gorra" de companyies nacionals i internacionals es podran veure a l'espai central de la plaça de les Neus, a la plaça de la Vila, la plaça de la Peixateria i l'Escola Pompeu Fabra, entre les 11 del matí i les 12 de la nit. Hi haurà tallers de circ a l'escola Pompeu Fabra, servei de bar a la plaça de les Neus, i un dinar de germanor amb els organitzadors, artistes i companyies de circ. També es llegirà el manifest reivindicatiu del sector del circ, a càrrec de la pallassa Marceline Kahn, de la companyia Los Excéntricos. A la nit, clourà la jornada un combinat de circ.

El llistat de companyies que seran a la ciutat són: Filigranes, Tela Marinera, Franxi Natra Clowna, EnContraste, Penélope y Aquiles, Zappa Màgic, Cirquet Confetti, El Cruce, Plàsmata, BruNo Mad, Maria Cavagnero i Martin, Maël Durand, Manu Superstar, Sonso Clown, Circnauta, Little Testa, Amelia et Pauline, Alba Comella i Maria Grau i les alumnes de l'Escola Preparatòria de Circ Saltimbanqui.

Podeu trobar tota la programació del Dia Mundial del Circ en aquest enllaç

L'Escola de Circ Saltimbanqui, amb seu al carrer Mèrida de Vilanova, impulsa la celebració del Dia Mundial del Circ a Vilanova i la Geltrú des de l'any 2014.
Més informació aquí.

Més circ al Principal i a les biblioteques
Fins aquest dissabte les biblioteques municipals exposen el seu fons de circ, i diumenge el Teatre Principal se suma al Dia Mundial del Circ amb l'espectacle "Entredós", de la companyia aragonesa Capicua.
A les 18 h començarà aquest espectacle visual, fresc, divertit, poètic i innovador, que endinsa l'espectador en un món màgic i absurd, poètic i còmic, a través teatre gestual, el circ, la dansa i la manipulació d'objectes amb la finalitat de narrar la història d'un personatge que desperta en un món fantàstic.
L'espectacle va rebre el premi del públic al millor espectacle de teatre a la Fira Internacional de Teatre i Dansa d'Osca el 2013.
Podeu comprar les entrades a www.elprincipal.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00