Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/11/2015

Suport a la marxa estatal contra la violència masclista

El Ple de l'Ajuntament aprova per unanimitat una moció per donar suport a la marxa d'aquest dissabte a Madrid

El Ple ordinari d'aquest mes de novembre celebrat dilluns va aprovar, amb la unanimitat de tots els grups, una moció presentada pel grup municipal Som VNG amb motiu de la marxa estatal contra la violència masclista, que se celebrarà aquest dissabte 7 de novembre a Madrid.
Des de Vilanova i la Geltrú s'hi desplaçaran diversos representants de moviments associatius, tant feministes (del Casal de Dones) com polítics i socials.

Més informació sobre la marxa en aquest enllaç

Milers de persones d'arreu de l'Estat han estat convocades pel Moviment Feminista per manifestar-se contra la violència masclista. El text de la moció destaca que totes les persones i entitats, especialment les públiques, estan cridades no només a manifestar-se i contribuir a aquesta acció ciutadana, sinó també a reactivar i millorar la prevenció i la resposta a la persistència de la violència masclista feta evident en casos gravíssims com els d'aquest estiu, 11 anys després de la Ley Integral contra la Violencia de Género de 2004, de les nombroses lleis autonòmiques, i un any després de la ratificació del Conveni d'Istambul. Segons la moció, aquestes lleis i directrius s'incompleixen pel que fa a la prevenció en l'àmbit educatiu, donant protecció laboral o econòmica només a l'1% de les 126.742 denunciants, o en matèria d'habitatge. Un fet que augmenta la desigualtat, que alhora és el brou de cultiu de la violència.

La moció entén que els ajuntaments, com la institució més propera a la ciutadania, són imprescindibles en la lluita per a la prevenció i l'atenció social, jurídica i psicològica. No obstant, la Llei de règim local diu que els ajuntaments només podran prestar serveis socials, de promoció de la igualtat d'oportunitats i de prevenció de la violència contra la dona per delegació de l'Estat o de la Comunitat Autònoma finançada al 100%, per la qual cosa veuen insuficients els 6 milions de la partida pressupostària del Programa de Violència de Gènere previstos en el Projecte de Pressupostos de l'Estat 2016.

És per tot això que l'Ajuntament va acordar en el Ple de dilluns penjar el 7 de novembre de 2015 a la façana de l'Ajuntament una pancarta violeta amb el lema ‘Contra les Violències Masclistes', i promoure la participació ciutadana a la Marxa Contra la Violència Masclista del mateix dia. La pancarta també es penjarà cada any el dia 25 de novembre, “Dia internacional contra la violència cap a les dones”.

Amb l'aprovació de la moció, l'Ajuntament també es compromet a mantenir de manera continuada els recursos necessaris per la igualtat i per la prevenció i atenció jurídica, social i psicològica a les víctimes de violència masclista, així com a oferir una atenció estable i de qualitat, en condicions de confidencialitat i protecció, que inclogui un seguiment.

Aquest Ajuntament també vol contribuir a la promoció de la igualtat i contra la violència de gènere als centres educatius, i sensibilitzar la ciutadania contra el sexisme mitjançant l'activitat cultural i l'organització de celebracions que promoguin la convivència. Finalment, s'adoptarà una política, en el marc de les competències municipals, d'atenció especial a les dones amb discriminació múltiple i altres col·lectius agredits per la violència masclista, com persones amb diversitat sexual, migrants, amb diversitat funcional, en situació de desocupació o dependents.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00