Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/01/2014

Vilanova i la Geltrú serà Destinació de Turisme Familiar

  Delegació vilanovina a FITUR amb representants de la Diputació de Barcelona Delegació vilanovina a FITUR amb representants de la Diputació de Barcelona

La presència de la ciutat a FITUR serveix per obrir contactes amb un grup hoteler i amb agents de comercialització d'activitats

Vilanova i la Geltrú serà Destinació de Turisme Familiar (DTF). Aquest és un dels punts més destacats que van anunciar ahir l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras; i el regidor de Turisme, Gerard Figueras, en el marc de la FITUR, la fira internacional de turisme que fins diumenge es celebra a Madrid.

El segell de Destinació de Turisme Familiar és la denominació amb la que l'Agència Catalana de Turisme distingeix als municipis que son especialment sensibles a aquest apartat de la demanda turística i paral•lelament ofereixen uns serveis i equipaments adaptats a les necessitats de les famílies amb nens. La trobada de l'Ajuntament de la ciutat amb l'Agència Catalana de turisme a FITUR ha servit per iniciar els tràmits per a que Vilanova i la Geltrú obtingui el segell DTF. L'obtenció d'aquesta certificació servirà per a que la capital de la comarca del Garraf tingui molta més visibilitat per atraure a aquest tipus de públic que suposa el 60% dels visitants que arriben a Catalunya. Actualment hi ha catorze destinacions certificades amb aquest segell d'especialització.

Al llarg de matí d'ahir, la delegació vilanovina, que també comptava amb la presència del president de l'Estació Nàutica de Vilanova i la Geltrú, Carlos Díaz, va mantenir un primer contacte amb el conegut grup hoteler H10 als que se'ls va oferir la possibilitat d'instal·lar un hotel de quatre estrelles a Vilanova i la Geltrú. La trobada que va ser força profitosa, es va cloure amb el compromís del grup de visitar pròximament la ciutat per tal de poder comprovar sobre el terreny i de primera mà les possibles ubicacions i el volum de la inversió.

Vilanova i la Geltrú està participant a FITUR al nou estand de l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya i dins de les accions que proposa la Diputació de Barcelona amb la marca Costa Barcelona. En aquest sentit tant l'alcaldessa com el regidor van mantenir breus contactes amb Felip Puig, conseller d'Empresa i Ocupació i responsable de Turisme de la Generalitat de Catalunya; Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona; Ferran Civil, vice president de la diputació de Barcelona; i Jordi Secall, Director de Màrqueting de l'Agència Catalana de Turisme.

Per la seva banda, la delegació de l'Estació Nàutica de Vilanova i la Geltrú, que es completava amb el gerent, Josep Manuel Pereira, i el vicepresident Cristòfor Figueras, va participar a l'assemblea general d'aquesta marca que tradicionalment es celebra en el marc de FITUR i va rebre la bandera que l'acredita com a membre de les estacions nàutiques. Al llarg del dia d'avui, l'Estació Nàutica de Vilanova tenia concertades un seguit de trobades amb agents comercialitzadors de paquets d'oferta i activitats turístiques.

FITUR va arrancar ahir amb gairebé nou mil empreses que representen a 165 països o regions en un espai que supera el 54.000 metres quadrats i que es podrà visitar fins diumenge. L'organització espera superar la xifra dels 65.000 visitants de 2013. FITUR està considerat un dels principals referents del turisme mundial i congrega a més de 7.000 periodistes de més de 4.000 mitjans d'arreu.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00