Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/01/2016

L'Oficina d'Habitatge de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú aconsegueix aturar dos desnonaments aquesta setmana

Des de l'Aministració es treballa per aconseguir una bossa d'habitatges socials molt més àmplia

Aquesta setmana s'han aturat dos desnonaments a Vilanova i la Geltrú, gràcies sobretot als informes de l'Oficina d'Habitatge i de la regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament. Aquests informes, que han estat presentats davant el jutjat, conjuntament amb d'altres accions municipals, han aconseguit aquesta fita amb èxit. En aquesta mateixa línia de treball, també s'ha aconseguit aturar un altre desnonament que s'havia de produir el dimarts de la setmana vinent.

L'Oficina d'Habitatge de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que és responsabilitat del regidor d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient, Gerard Llobet, ha informat que a hores d'ara es disposen de noves possibilitats d'actuació que obre la Llei de Mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica. En els aspectes rellevants d'aquest text cal destacar que els bancs i grans propietaris d'habitatge no podran desnonar cap família o particular en situació de risc social si abans no han ofert un lloguer social a la família. Per tant, podran executar la hipoteca, i adjudicar-se el pis, però sense fer-los fora, perquè obligatòriament hauran d'oferir-los la possibilitat de continuar en el pis com a llogaters, per preus de lloguer d'entre un 10% i 18% dels seus ingressos.

Un altre aspecte important de la llei és la cessió obligatòria de pisos de bancs. Quan es detecta que hi ha un pis de banc buit injustificadament durant més de dos anys, ara, apart de multar com des de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú s'ha fet fins ara, la nova llei faculta per a què des dels ajuntaments s'iniciï un procediment per decretar la cessió obligatòria del pis durant tres anys. Val a dir que l'Oficina de l'Habitatge ja ha començat a treballar en aquesta línia i en uns mesos s'espera començar a tenir els primers resultats.

Així mateix, la llei també aborda la qüestió de la pobresa energètica, i el més rellevant en aquest àmbit és que les companyies subministradores davant un impagament, abans de tallar el subministrament, han de requerir a Serveis Socials un informe de la situació de l'abonat i, si aquest conclou que hi ha vulnerabilitat, no podrà deixar-lo sense llum, aigua, o gas, i en tot cas, per assumir el cost, es crearà un Fons d'Atenció Solidària en subministraments.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00