Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/11/2014

Colita i Pilar Aymerich, dijous a Vilanova

Dissabte i diumenge es podrà participar al taller Dissabte i diumenge es podrà participar al taller "Fotos en conserva"

Les fotògrafes participaran en una taula rodona al voltant de l'obra de Ricard Terré i la seva importància en el context de la fotografia a Catalunya

Aquest dijous a les set de la tarda se celebrarà al Centre d'Art Contemporani LA SALA una taula rodona titulada "La nostra fotografia", amb la participació de les fotògrafes catalanes Colita i Pilar Aymerich i Ricard Terré, fill del fotògraf Ricard Terré. La taula estarà moderada per Laura Terré, comissària de l'exposició "Ricard Terré (1928-2009). La meva fotografia", que es pot veure a La Sala fins al 4 de gener de 2015.

Es tracta d'una de les activitats complementàries a la mostra, que servirà per parlar sobre l'obra de Terré i la seva importància en el context de la fotografia a Catalunya. Els fotògrafs de la generació de Ricard Terré van capgirar la manera d'entendre la fotografia durant la dictadura. La seva mirada especial i l'aplicació de la fotografia als diferents entorns de la societat van recuperar un camp d'expressió i les possibilitats professionals que s'havien perdut amb la guerra civil. La fotografia documental espanyola des de llavors els hi és deutora. Colita i Pilar Aymerich, com a fotògrafes de la Transició, explicaran les claus que defineixen la seva fotografia en relació a l'obra dels fotògrafs dels cinquanta: el compromís amb l'humanisme, l'estètica del blanc i negre, el concepte d'instant decisiu i els referents fotogràfics.

A banda, aquesta setmana també es farà una altra activitat complementària a l'exposició: el taller "Fotos en conserva. Mitjans casolans per guardar les teves fotos". El Centre d'Art Contemporani LA SALA i l'associació cultural Fotoconnexió organitzen, els dies 22 i 23 de novembre, aquest taller que té per objectiu oferir unes primeres pautes per identificar i conservar els documents fotogràfics que es guarden en arxius familiars o particulars. Està pensat per a aquelles persones que conservin fotografies en el seu àmbit domèstic o que tinguin interès en la fotografia.
El taller consistirà en dues sessions de quatre hores cadascuna en les quals es donaran pautes bàsiques i teòriques combinades amb la presentació d'exemples pràctics. En la primera sessió, "El meu arxiu de fotografies", s'oferiran algunes idees de caràcter històric i arxivístic per a que es puguin identificar, classificar i ordenar. També s'explicaran les pautes per documentar les fotografies i poder donar així una visió de conjunt a la col·lecció de fotos que es vulgui conservar.
La segona sessió, "Conservar i digitalitzar les fotografies a casa", estarà dedicada a la preservació de les imatges a partir d'un seguit de receptes senzilles sobre quins són els materials més òptims i com s'haurien de desar les fotografies per tal que es conservin durant molts anys i evitar així els danys més comuns del material fotogràfic. Per acabar, s'explicaran conceptes i eines bàsiques per a que l'usuari sigui capaç de digitalitzar i gestionar les seves fotos.

El curs estarà impartit per la doctora en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona i especialista en història de la fotografia del vuit-cents a Barcelona Núria F. Rius; pel fotògraf professional, format a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya i especialitzat en la gestió i conservació de fons fotogràfics en arxius i museus Pep Parer; i per Christina Guldager, fotògrafa i responsable del departament digital de l'Institut Amatller d'Art Hispànic de Barcelona.
Les dues sessions del taller es faran dissabte 22 de 16 a 20 h i diumenge 23 de 10 a 14 h al Centre d'Art Contemporani La Sala. Té un cost de 20 euros per persona, les places són limitades i cal fer reserva prèvia trucant al telèfon 93 816 90 01.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00