Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/06/2014

Nova etapa del CUM amb vocació de coneixement tecnològic i del mar i aposta per la internacionalització

 Ariadna Llorens; Frederic Vilà i Mari Àngels Roque, durant la presentació del CUM aquest migdia   Ariadna Llorens; Frederic Vilà i Mari Àngels Roque, durant la presentació del CUM aquest migdia

Una conferència de l'escriptor marroquí Tahar Ben Jelloum obrirà la 18a edició del Campus Universitari de la Mediterrània, el 18 de juny.

El Campus Universitari de la Mediterrània (CUM) arriba enguany a la 18a edició amb la voluntat per part de les tres institucions que l'impulsen, Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i Institut Europeu de la Mediterrània (IEMED), de fer-ne una redefinició en base a tres eixos estratègics. Aquests eixos són: vocació de coneixement en l'àmbit tecnològic i del mar; programació anual de cursos i congressos i aposta per la internacionalització.

En la presentació d'aquesta nova etapa del CUM la primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació, Ocupació, Tecnologies i Societat de la Informació, Ariadna Llorens ha explicat que el nou CUM té la seva raó de ser en "la voluntat que tenim de ser ciutat-campus de coneixement i en aquest repte, el CUM és un element més". Sobre els nous eixos estratègics del CUM, Ariadna Llorens ha afirmat que "el campus té vocació d'oferir coneixement de primer nivell amb menys oferta formativa però de més alt nivell i que per tant es reconegui Vilanova i la Geltrú; la UPC i l'IEMED com a referents de coneixement".

Quant a la programació anual, la regidora Llorens ha explicat que se seguiran programant cursos d'estiu però la voluntat és que hi hagi una programació anual també de congressos. En relació al concepte d'internacionalització, Ariadna Llorens ha destacat "la voluntat d'aconseguir un posicionament internacional en l'àmbit de les tecnologies TIC, industrials i de disseny alhora que en l'àmbit de la Mediterrània com a ciutat que viu oberta al mar". Pel que fa als congressos internacionals, la regidora Llorens ha anunciat l'organització del Congrés Internacional d'observadors de sistemes binaris i múltiples; el Congrés Internacional d'Educació del Cervell Social a les Àules i les jornades d'RSC al Garraf, organitzades conjuntament per la UPC, Node Garraf i l'Ajuntament de VNG. Finalment, la regidora d'Educació ha anunciat que tot i l'objectiu d'internacionalitzar el CUM "no volem que el campus s'allunyi de la ciutadania i per tant tornarem a fer un descompte del 50% a les persones empadronades a Vilanova i la Geltrú que s'inscriguin als cursos que ofereix el CUM".

Per parlar d'aquesta nova etapa també ha estat a VNG la directora del Departament de Cultures i Societat Civil de l'IEMED, Maria Àngels Roque, qui ha destacat la vesant de coneixement que té el CUM. En aquest sentit, la directora de l'IEMED s'ha referit "a la nova etapa de seminaris i congressos que ha d'iniciar el campus de VNG" i ha posat com a exemple la conferència inaugural que es farà el 18 de juny i que anirà a càrrec de l'escriptor marroquí Tahar Ben Jelloun. Sobre aquesta figura internacional que serà a la ciutat per obrir l'edició 2014 del CUM, Mari Àngels Roque ha destacat que "té un sentiment molt mediterrani i una visió molt crítica sobre les primaveres dels països àrabs i la seva vinculació a la Mediterrània".

Finalment, el director de l'EPSEVG, Frederic Vilà, ha destacat el tarannà ampli que té la UPC de Vilanova i la Geltrú amb una oferta formativa tecnològica però també "molt vinculada a la recerca en el medi marí". En aquest sentit, Frederic Vilà ha parlat de la tasca científica que du a terme el LAB i ha anunciat que en breu "entrarà en funcionament el túnel acústic d'aquest laboratori per estudiar l'afectació dels sorolls en el medi marí".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00