Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/02/2015

Tot a punt per obrir l'exposició amb els 24 projectes del concurs d'idees sobre la façana marítima

L'alcaldessa, Neus Lloveras i el regidor, Joan Giribet han estat veient totes les idees presentades      L'alcaldessa, Neus Lloveras i el regidor, Joan Giribet han estat veient totes les idees presentades

El Centre d'Art Contemporani La Sala acull la mostra fins al 15 de març. Dissabte 21 de febrer es farà el taller-debat per recollir les aportacions de la ciutadania

Aquesta tarda, a partir de les 18 h, s'obre al públic l'exposició dels 24 projectes que s'han presentat al Concurs d'Idees per a la reordenació del passeig Marítim i la plaça del Port de Vilanova i la Geltrú. La mostra, presenta totes les propostes que estaran a l'abast de la ciutadania fins al 15 de març. Un cop finalitzi, el jurat del concurs es reunirà i donarà a conèixer el veredicte, no més enllà del 20 de març.

Hores abans d'obrir l'exposició, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras i el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet han estat observant la totalitat dels projectes i n'han destacat la diversitat de les propostes presentades. Neus Lloveras ha destacat la possibilitat d'opinar sobre els diferents projectes i ha explicat que es podrà fer omplint l'enquesta que hi ha al Centre d'Art Contemporani La Sala, després de veure l'exposició o bé online a través del web municipal www.vilanova.cat on també s'hi poden veure les 24 idees i les memòries descriptives que els acompanyen. A banda, l'alcaldessa de VNG ha recordat "la celebració del taller participatiu que se celebrarà el 21 de febrer a la Sala en el qual també es podrà opinar sobre els projectes". L'alcaldessa Lloveras ha afirmat que "a Vilanova i la Geltrú la façana marítima és bàsica i des de l'any 2000 estem discutint com remodelar-la i ara cal fer-ho". En aquest sentit, Neus Lloveras ha destacat la voluntat del Govern municipal "de fer una parada, partir de zero, fer un concurs per obtenir una opinió el màxim de consensuada i partir d'aquí cercar el màxim de recursos per fer-la possible i poder-ho fer per fases".

Sobre les propostes presentades i el tractament que ofereixen sobre la plaça del Port, el regidor d'Urbanisme, Joan Giribet ha explicat que "hi ha propostes que eliminen la plaça, altres la urbanitzen, d'altres compleixen estrictament amb els volums d'edificació i d'altres la urbanitzen fent piscines, hi ha propostes de tots tipus". Segons Joan Giribet "això demostra que la flexibilitat ha existit però volíem que les propostes tinguessin justificació de viabilitat econòmica".

Sobre l'execució de la idea guanyadora, Neus Lloveras ha destacat "que el calendari anirà molt lligat a les possibilitats econòmiques tot i que respecte a la plaça del Port hi ha finançament per part de Ports de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona mentre que la resta anirà en funció dels recursos obtinguts".

L'exposició es podrà veure al Centre d'Art Contemporani la Sala, de dilluns a diumenge de 18 a 20 h, i dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14 h, excepte els dies 13, 14 i 15 de febrer en els quals La Sala romandrà tancada. Pel que fa al taller de debat, se celebrarà dissabte 21 de febrer de 10 a 14 h, al mateix Centre d'Art Contemporani La Sala. Es tracta d'un taller de contrast per valorar en quina mesura les 24 propostes urbanístiques exposades a La Sala han incorporat els criteris consensuats en el taller participatiu realitzat a l'octubre de 2014. L'objectiu del taller-debat és recollir les aportacions de la ciutadania en relació a aquests projectes i fer-les arribar al jurat del concurs d'idees. Sobre el veredicte del concurs, el jurat l'emetrà com a data límit el 20 de març.

Per participar en el taller de debat, cal inscriure's prèviament . La inscripció es pot fer presencialment a través de l'Oficina d'Atenció Ciutadana o bé mitjançant la Carpeta Ciutadana. 

exposició on line
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00