Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/09/2016

Commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a VNG

Ofrena de l'alcaldessa i els portaveus municipals     Ofrena de l'alcaldessa i els portaveus municipals

L'alcaldessa reclama unes institucions fortes i dóna suport a les persones que pateixen amenaces i persecucions de l'estat

 Vilanova i la Geltrú va commemorar ahir com és habitual l'Onze de Setembre. Com cada any el monument a Francesc Macià, al final de la rambla de la Pau, va ser l'espai escollit per la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. 11de setembre ( 1 )

L'actuació del Grup de Dansa Vilanova i la Geltrú va obrir l'acte i tot seguit es van fer les ofrenes florals d'una trentena d'entitats i col·lectius de la ciutat, amb l'acompanyament musical dels Ministrers de la Vila-Nova.

Amb el Cant del Poble de fons i el Cant de la Senyera, cantat per la Coral Moixaina es va dur a terme la hissada de la senyera i l'ofrena de l'alcaldessa de la ciutat i els portaveus dels grups municipals. 11de setembre ( 4 )

Tot seguit Neus Lloveras es va adreçat a tothom per recordar els dos aniversaris "significatius" que es commemoraven enguany, l'un fa 130 anys, es produí la primera commemoració de l'11 de setembre, i el segon, molt més pròxim en el temps, fa 40 anys, la primera commemoració de l'11 de setembre tolerada després de la dictadura a Sant Boi de Llobregat.

11de setembre ( 7 )

L'alcaldessa també va posar èmfasi en el seu discurs en les "magnífiques demostracions d'unitat, d'esperit democràtic i de civisme" que es repeteixen any a any per la Diada, i va reivindicar poder per les institucions catalanes, perquè "som conscients de les inquietuds del país i conscients que necessitem unes institucions fortes i amb plena capacitat d'actuació, sense limitacions, per atendre les necessitats de la ciutadania."11de setembre ( 2 )

Finalment, i fent referència més concreta a la situació política actual, Lloveras va expressar "el nostre suport a les persones i a les institucions que pateixen l'amenaça i la persecució de l'Estat espanyol i d'un poder judicial vergonyosament polititzat".

L'acte es va cloure amb el Cant dels Segadors i amb l'aixecament de dos pilars a càrrec dels Bordegassos de Vilanova.

11de setembre ( 5 )

Àlbum de fotos AQUÍ

Intervenció de Neus Lloveras AQUÍ

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00