Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/08/2014

Tot a punt pel Tomb de Foc de la Geltrú d'aquest dissabte

El Tomb de Foc compta amb l'espectacle infernal i el sostre de foc    El Tomb de Foc compta amb l'espectacle infernal i el sostre de foc

La festa de foc arriba enguany a la seva vintena edició

Els carrers de la Geltrú s'ompliran de foc aquest dissabte 9 d'agost coincidint amb una nova edició del Tomb de Foc que els Amics del Drac de la Geltrú organitzen en el marc de la Festa Major del barri. El Ferafoc de Sant Quintí de Mediona, la Víbria jove d'Igualada i la Virgília de Torredembarra són les tres bèsties convidades enguany, que acompanyaran el Drac de la Geltrú i el Barrina, el Drac petit de la Geltrú, en aquesta vintena edició. Cap de les tres colles convidades ha participat anteriorment del Tomb de Foc de la Geltrú.

El Ferafoc de Sant Quintí de Mediona és la peça més recent que prendrà part de l'acte. Va néixer el 2011 i compta amb 12 punts de foc. És un hipogrif: meitat àliga i meitat cavall. La Víbria jove d'Igualada es va estrenar l'any 2006 i té 6 punts de foc. La Virgília de Torredembarra és del 1998 i té 26 punts de foc. Es tracta d'una bèstia de foc que pren la forma d'un drac marí. El Drac de la Geltrú es va estrenar l'any 2003 per substituir el Drac original Tigre de 1978 i té 10 punts de foc. Finalment, el Barrina, el Drac petit de la Geltrú, és de 1981 i té 3 punts de foc.

A les 21 h s'obriran les portes del Castell de la Geltrú i durant una hora es podran veure les bèsties participants. A les 22 h començarà l'espectacle infernal amb el Cabró, la Malèfica i altres personatges a les escales del Castell de Geltrú. L'espectacle infernal escenificarà la lluita entre el bé i el mal. Tot seguit sortiran les bèsties del Castell de la Geltrú i, acompanyades dels respectius grups de tabalers, faran un recorregut pels carrers del barri. Al seguici de foc hi participaran éssers malèfics i també Taboo! percussió. A la Plaça de l'Assumpció hi haurà, com és habitual, un sostre de foc, i durant el recorregut també hi haurà diversos punts de foc. L'encesa conjunta de les colles i fi de festa pirotècnic és previst cap a les 24 h a la Plaça de l'Associació dels Alumnes Obrers, davant del centre cívic de la Geltrú. Es recomana als participants anar amb roba de cotó, barret de palla i calçat esportiu.

El recorregut del Tomb de Foc surt de la plaça de Font i Gumà i passa pel carrer del Arengaders, el Verger del Mestre Toldrà, la plaça de l'Assumpció, el carrer del Castell, el carrer dels Terrissaires, la plaça del Sagrat Cor, el carrer de les Roques, la plaça dels Lledoners, el carrer de Bonaire, la plaça del Portal de Sitges, el carrer de Sitges, la rambla del Castell i el carrer de Cristòfol Raventós, per acabar a la plaça de l'Associació dels Alumnes Obrers.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00