Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/08/2015

Gran diada dels Falcons per Festa Major

Els Falcons van celebrar la gran actuació amb vuit cristos          Els Falcons van celebrar la gran actuació amb vuit cristos

Diumenge va ser el torn dels Falcons de Vilanova, que van estar acompanyats en la cercavila i l'exhibició pel grup de Saragossa 'Dance de Tauste'

Els Falcons de Vilanova van tornar a mostrar el seu bon estat de forma en la seva diada de Festa Major. Després de l'exhibició castellera de dissabte, diumenge era el torn de la tradicional cercavila i exhibició dels Falcons, que enguany duien com a colla convidada la colla de danzantes de Tauste, que van fer gaudir el públic amb les seves particulars construccions.

Durant la cercavila pels carrers de la ciutat, els Falcons van oferir un 3 obert, el seu segon vol de 5 de la història, el capdil 8x9, quatre vols de 3, un vol de 4, la pira d'11, el mont falconer, i van fer 7 pilars d'entrada a la plaça.
Un cop dalt l'entarimat de la plaça de la Vila, l'actuació va servir per veure una tripira de 9 amb pilar de 4, un focking d'11 puntes amb 2 triangles i un pilar de 3, dues pires de 10 simultànies per primera vegada a la història, van aconseguir carregar el capdil 9x10, i van completar també la pira de 10 aixecada per sota, 8 cristos (pilars de 3 des d'on els enxanetes es van llençar), i un pilar de 4 per sota net i girat.

Podeu veure un ampli àlbum de fotografies de la cercavila i l'exhibició dels Falcons en aquest àlbum.

El cap de setmana s'han succeït molts actes de Festa Major, especialment per als més nocturns. Destaca entre els diversos concerts el Va parir Tour, la festa itinerant de Ràdio Flaixbac que va aplegar centenars de persones a la plaça del Mercat dissabte a la nit.

Va parir Tour

I avui dilluns la setmana ha començat amb calma de bon matí amb la tradicional penjada d'alfàbregues. La rambla Principal llueix ja amb l'olorosa planta de Festa Major. A cada fanal hi ha una torreta, d'on pengen els noms de les persones que han volgut apadrinar-ne una per col·laborar amb la festa.
Penjada alfàbregues
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00