Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/10/2012

Es repeteix el tractament per minimitzar els efectes del morrut de les palmeres

El tractament, que és preventiu, deixarà impregnada la base del tronc, per on surten les fulles    El tractament, que és preventiu, deixarà impregnada la base del tronc, per on surten les fulles

Diumenge a la nit comença el tractament fitosanitari que es farà a totes les palmeres de la ciutat per minimitzar l'afectació de l'escarabat morrut

A partir de diumenge a la nit i durant quatre dies, si la pluja ho permet, es farà l'aplicació de productes fitosanitaris a totes les palmeres de la ciutat per minimitzar la possible afectació de l'escarabat morrut. Es tracta de la repetició del tractament preventiu que es va fer a principis de juny, amb una barreja de productes fitosanitaris que recomana el DARP (Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat).

L'aplicació d'aquest producte no ha de provocar molèsties als veïns, ja que es fa per inundació de la copa de la palmera, sense afectar el seu entorn. Per tant, no es fa polvorització, sinó un ruixat per impregnar la base d'on surten les fulles.

De totes maneres, el soroll dels motors de les màquines per aplicar el producte pot suposar alguna petita molèstia per als veïns. Cal tenir en compte que el tractament s'aplicarà durant les nits de diumenge i dilluns en el cas de les palmeres ubicades en zones de terrasses i de passeig, que durant el dia són més concorregudes.

Durant les hores diürnes el tractament s'aplicarà en exemplars més aïllats. Es preveu que els treballs acabin dimecres, en funció de la meteorologia, ja que es preveuen pluges a partir d'aquell dia.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00