Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/03/2014

Jornada sobre la competitivitat dels polígons d'activitat econòmica del Garraf

Jornada sobre els polígons d'activitat econòmica La jornada ha tingut lloc a l'EPSEVG

Convocada per Node, la sessió ha reunit avui representants d'empreses, administracions locals i la universitat

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de Node Garraf, Neus Lloveras, ha obert aquest matí la jornada Els polígons d'activitat econòmica, una eina per a la competitivitat de les empreses del territori. La finalitat ha estat tractar què es pot fer per atraure la ubicació de noves empreses en aquestes zones destinades específicament a l'activitat industrial i de serveis.

"Des dels municipis estem fent contactes amb empreses i inversors, assistint a fires i promovent trobades, però no acabem veient-ne la repercussió en els polígons", ha manifestat l'alcaldessa vilanovina. Els 18 polígons de la comarca -el 50% ubicats a Vilanova i la Geltrú i el 38% a Sant Pere de Ribes- estan ocupats aproximadament en el 60%, "una ocupació massa baixa", ha apuntat Lloveras. Per això, l'agència Node Garraf s'ha proposat per al 2014 centrar l'atenció en com guanyar competitivitat en aquestes zones.

Alguns dels factors en contra poden ser les mancances de connectivitat tecnològica d'alguns dels polígons, els preus o també la major proximitat amb Barcelona d'altres municipis que també ofereixen zona industrial. Justament la jornada d'avui ha volgut analitzar tots aquests elements i posar sobre la taula possibles estratègies per millorar la capacitat d'atracció del Garraf, com puguin ser solucions tecnològiques, però també buscant la reorientació dels polígons, fomentant-hi el treball en xarxa i col·laboració entre empreses veïnes.

En aquest sentit han anat dirigides les ponències programades durant el matí, a càrrec de Cèsar Alejandre, de l'empresa Anxanet; Juan José Villalobos, de Getting Contacts; Miquel Barceló, d'Innopro, i Rafael Florenciano, de Node Garraf. També s'ha comptat amb Francesc Ribera, de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya, com a moderador.

Neus Lloveras ha encoratjat els assistents a treballar en l'objectiu col·lectiu de reactivar l'economia de la comarca: "avui he llegit unes declaracions del futur president de l'Adeg afirmant que s'està començant a moure alguna cosa. Doncs bé, això no ens ha de relaxar, al contrari; ens hi hem d'agafar i prémer el gas al màxim". La jornada ha tingut lloc a la Sala de Juntes de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú, i ha comptat amb el seu director, Frederic Vilà, i amb el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Joan Giribet, entre representants d'altres municipis i empreses de la comarca.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00