Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/01/2013

La comissió de treballadors municipals del 0,7% fa un préstec de 12.278 euros al menjador de l'escola Margalló

El menjador de l'escola Margalló és un dels que té més problemes per tirar endavant  El menjador de l'escola Margalló és un dels que té més problemes per tirar endavant

L'AMPA de l'escola destinarà aquests diners al servei de menjador, i la comissió els recuperarà un cop la Generalitat faci els pagaments que té pendents al Consell Comarcal

El retard en els pagaments per part de la Generalitat al Consell Comarcal, que té les competències delegades, posa en situació delicada el servei de menjador d'algunes escoles. Segons la Comissió del 0,7% "tenint en compte que l'àpat de l'escola és, per alguns alumnes, l'únic àpat calent del dia, la situació és excepcionalment crítica i preocupant".

A Vilanova i la Geltrú, per la seva singularitat i donat que s'atén un gruix important de nens i nenes d'educació especial, l'escola Margalló ja va manifestar a principis de curs l'estat en que es trobava aquest servei. I és que, segons els membres de la Comissió, "estan pendents de rebre encara els ajuts de maig i juny de 2012, i de tot el primer trimestre d'aquest curs". Recentment, l'AMPA, encarregada de la gestió del servei de menjador, ha anunciat de nou la precarietat de la situació financera i el neguit per a poder mantenir aquesta prestació.

Conscients d'aquesta necessitat urgent, els treballadors i treballadores de l'Ajuntament que han decidit destinar un 0,7% del seu sou a projectes socials, han acordat destinar els 12.278 euros que han acumulat en el darrer any i mig a l'AMPA d'aquesta escola, per col·laborar en una necessitat social local.

Així, en la darrera assemblea de la Comissió celebrada dilluns, es va acordar donar en préstec aquests diners, amb la condició que quan el Consell Comarcal rebi l'aportació econòmica de la Generalitat, aquest retornarà la quantitat prestada al fons de la Comissió, i els recuperaran per a un altre projecte. L'aportació ha de servir per allargar el servei de menjador el màxim possible mentre no arribi la subvenció de l'administració corresponent.

Consideracions

Malgrat haver pres aquesta decisió, que es creu necessària i molt prioritària, els membres de la Comissió fan constar algunes consideracions: en primer lloc, han manifestat el disgust d'haver de subvencionar a l'administració que és qui té el deure legal de complir amb aquestes obligacions; també recorden que aquesta no és la tasca de la Comissió; i finalment demanar al Consell Comarcal que comprovi si totes les famílies becades al 100% (perquè legalment els alumnes d'educació especial estan becats al 100%) podrien aportar alguna quantitat al cost del menjador, que revertiria en altres infants amb necessitats econòmiques reals.

Cal recordar també que el 50% dels diners que no van cobrar els treballadors municipals que van fer vaga el 14 de novembre es destinaran també als menjadors escolars a través de l'entitat La Mensa del Cor.

La Comissió del 0,7%

42 persones, aproximadament un 7,5% de treballadors, treballadores i membres de la corporació municipal, fan una aportació mensual voluntària mitjançant la retenció del 0,7% de la seva nòmina en concepte de cooperació amb el Tercer món. Aquesta aportació, de 7€ cada 1000€ percebuts, passa automàticament a formar part del Fons de Cooperació amb el Tercer i Quart món. La gestió és duta íntegrament per les persones que constitueixen la Comissió reunides en assemblea. L'objectiu fonamental és poder contribuir en projectes humanitaris tant nacionals com internacionals. Algunes contribucions que s'han fet han estat per al Banc de Queviures de Càritas Interparroquial de Vilanova i la Geltrú i la Creu Roja, o per ONGs locals per contribuir en projectes de desenvolupament en altres països.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00